Overslaan en naar de inhoud gaan

Huiszoeking bij gemeentesecretaris Leudal in witwaszaak

Geplaatst opdonderdag 9 maart 2017 - 12:10

De politie heeft donderdag een woning in Echt en een kasteel in Roosteren doorzocht. Het huis is de woning van de gemeentesecretaris van Leudal. De woning werd onderzocht vanwege een onderzoek naar haar man Pieter H.

De acties vinden plaats in verband met een strafrechtelijk onderzoek naar fraude en verduistering door een hoge ambtenaar van de gemeente Helmond.

20.000 euro
Pieter H. zou voor ten minste 20.000 euro aan
privé-rekeningen door de gemeente hebben laten betalen. Bronnen melden aan L1 dat dit bedrag nog vele malen hoger is.

Huiszoeking
Het Openbaar Ministerie (OM) wil niet zeggen of de gemeentesecretaris ook verdacht is. Door de huiszoeking hoopt het OM er achter te komen of er bij de fraude meerdere personen zijn betrokken. Er zijn geen aanhoudingen verricht, wel is er onder andere administratie in beslag genomen.

Aangifte
De gemeente Helmond heeft aangifte gedaan tegen de man van de gemeentesecretaris. In december kwam naar buiten dat de Brabantse gemeente een hoge ambtenaar had ontslagen. Het zou gaan om de manager van afdeling Interne Diensten. De man zou fraude hebben gepleegd. Dit werd bevestigd door de gemeente.

Lees ook: Politie doorzoekt huis en kasteel in witwaszaak.

Volgens de gemeente Leudal is de gemeentesecretaris gewoon aan het werk. Een woordvoerder laat weten verder geen mededelingen te doen over individuele medewerkers.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kasteel Eyckholt te koop, restaurant per direct gesloten
Kasteel Eyckholt door rechtbank failliet verklaard
OM: fraudebedrag Pieter H. ligt hoger dan gedacht
Eis: 2,5 jaar gevangenis voor frauderende ambtenaar
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen