Overslaan en naar de inhoud gaan

Huiszoeking bij gemeentesecretaris Leudal in witwaszaak

Geplaatst opdonderdag 9 maart 2017 - 12:10

De politie heeft donderdag een woning in Echt en een kasteel in Roosteren doorzocht. Het huis is de woning van de gemeentesecretaris van Leudal. De woning werd onderzocht vanwege een onderzoek naar haar man Pieter H.

De acties vinden plaats in verband met een strafrechtelijk onderzoek naar fraude en verduistering door een hoge ambtenaar van de gemeente Helmond.

20.000 euro
Pieter H. zou voor ten minste 20.000 euro aan
privé-rekeningen door de gemeente hebben laten betalen. Bronnen melden aan L1 dat dit bedrag nog vele malen hoger is.

Huiszoeking
Het Openbaar Ministerie (OM) wil niet zeggen of de gemeentesecretaris ook verdacht is. Door de huiszoeking hoopt het OM er achter te komen of er bij de fraude meerdere personen zijn betrokken. Er zijn geen aanhoudingen verricht, wel is er onder andere administratie in beslag genomen.

Aangifte
De gemeente Helmond heeft aangifte gedaan tegen de man van de gemeentesecretaris. In december kwam naar buiten dat de Brabantse gemeente een hoge ambtenaar had ontslagen. Het zou gaan om de manager van afdeling Interne Diensten. De man zou fraude hebben gepleegd. Dit werd bevestigd door de gemeente.

Lees ook: Politie doorzoekt huis en kasteel in witwaszaak.

Volgens de gemeente Leudal is de gemeentesecretaris gewoon aan het werk. Een woordvoerder laat weten verder geen mededelingen te doen over individuele medewerkers.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kasteel Eyckholt te koop, restaurant per direct gesloten
Kasteel Eyckholt door rechtbank failliet verklaard
OM: fraudebedrag Pieter H. ligt hoger dan gedacht
Eis: 2,5 jaar gevangenis voor frauderende ambtenaar
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen