Overslaan en naar de inhoud gaan

Huismus blijft meest geziene tuinvogel in Limburg

Geplaatst opmaandag 27 januari 2020 - 13:33

De huismus was ook dit jaar de meest gespotte vogel in Limburg tijdens de Nationale Tuinvogeltelling.

Afgelopen weekend telden 4.669 Limburgers gedurende een half uur de vogels die neerstreken in hun tuin of op hun balkon.

Huismus
In totaal telden zij 90.343 vogels. Net als de afgelopen jaren was de huismus de meest geziene vogel. De kleine grijs met bruine zangvogel werd 16.959 keer gezien.

Ook de koolmees was weer in grote getale aanwezig in de Limburgse tuinen. Het vogeltje met een zwarte stropdas over zijn gele borst werd 13.810 keer geteld.

Pimpelmees
De pimpelmees maakt, net als vorig jaar, de top drie compleet. Het vogeltje met een blauw 'petje', gele borst en blauwachtige vleugels werd 9.577 keer gespot. Volgens de Vogelbescherming hebben de pimpelmezen een goed broedseizoen gehad in Oost-Europa en werden ze deze zomer ook al vaak gezien.

stock pimpelmees
Pimpelmeesjes in de tuin.
Foto: iStock

Andere vogels
De houtduif maakt dit jaar een opmars in de Limburgse tuinen: van plek zeven naar plek vier. De merel staat op plaats vijf, gevolgd door de kauw op zes. De vink zakte van de vierde plaats terug naar de zevende plaats, waarschijnlijk omdat ze vorig jaar door de sneeuw naar de tuinen werden gedreven, maar nu vaker voor het bos lijken te kiezen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen