Overslaan en naar de inhoud gaan

Huismus blijft meest geziene tuinvogel in Limburg

Geplaatst opmaandag 27 januari 2020 - 13:33

De huismus was ook dit jaar de meest gespotte vogel in Limburg tijdens de Nationale Tuinvogeltelling.

Afgelopen weekend telden 4.669 Limburgers gedurende een half uur de vogels die neerstreken in hun tuin of op hun balkon.

Huismus
In totaal telden zij 90.343 vogels. Net als de afgelopen jaren was de huismus de meest geziene vogel. De kleine grijs met bruine zangvogel werd 16.959 keer gezien.

Ook de koolmees was weer in grote getale aanwezig in de Limburgse tuinen. Het vogeltje met een zwarte stropdas over zijn gele borst werd 13.810 keer geteld.

Pimpelmees
De pimpelmees maakt, net als vorig jaar, de top drie compleet. Het vogeltje met een blauw 'petje', gele borst en blauwachtige vleugels werd 9.577 keer gespot. Volgens de Vogelbescherming hebben de pimpelmezen een goed broedseizoen gehad in Oost-Europa en werden ze deze zomer ook al vaak gezien.

stock pimpelmees
Pimpelmeesjes in de tuin.
Foto: iStock

Andere vogels
De houtduif maakt dit jaar een opmars in de Limburgse tuinen: van plek zeven naar plek vier. De merel staat op plaats vijf, gevolgd door de kauw op zes. De vink zakte van de vierde plaats terug naar de zevende plaats, waarschijnlijk omdat ze vorig jaar door de sneeuw naar de tuinen werden gedreven, maar nu vaker voor het bos lijken te kiezen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen