Overslaan en naar de inhoud gaan

Huismus blijft meest geziene tuinvogel in Limburg

Geplaatst opmaandag 27 januari 2020 - 13:33

De huismus was ook dit jaar de meest gespotte vogel in Limburg tijdens de Nationale Tuinvogeltelling.

Afgelopen weekend telden 4.669 Limburgers gedurende een half uur de vogels die neerstreken in hun tuin of op hun balkon.

Huismus
In totaal telden zij 90.343 vogels. Net als de afgelopen jaren was de huismus de meest geziene vogel. De kleine grijs met bruine zangvogel werd 16.959 keer gezien.

Ook de koolmees was weer in grote getale aanwezig in de Limburgse tuinen. Het vogeltje met een zwarte stropdas over zijn gele borst werd 13.810 keer geteld.

Pimpelmees
De pimpelmees maakt, net als vorig jaar, de top drie compleet. Het vogeltje met een blauw 'petje', gele borst en blauwachtige vleugels werd 9.577 keer gespot. Volgens de Vogelbescherming hebben de pimpelmezen een goed broedseizoen gehad in Oost-Europa en werden ze deze zomer ook al vaak gezien.

stock pimpelmees
Pimpelmeesjes in de tuin.
Foto: iStock

Andere vogels
De houtduif maakt dit jaar een opmars in de Limburgse tuinen: van plek zeven naar plek vier. De merel staat op plaats vijf, gevolgd door de kauw op zes. De vink zakte van de vierde plaats terug naar de zevende plaats, waarschijnlijk omdat ze vorig jaar door de sneeuw naar de tuinen werden gedreven, maar nu vaker voor het bos lijken te kiezen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen