Overslaan en naar de inhoud gaan

Huisbezoek ouderen Heerlen fors uitgebreid

Geplaatst opmaandag 20 september 2021 - 16:18

De leeftijd waarop ouderen in Heerlen een gratis huisbezoek krijgen aangeboden van een ouderen-consulent gaat vanaf 1 oktober omlaag van 80 naar 75 jaar. Ook ouderen vanaf 66 jaar kunnen vanaf die datum zelf een bezoek aanvragen.

De gemeente wil met de aanpassingen meer ouderen bereiken.

Financiële regelingen
De gesprekken met de ouderen worden deels ook anders van aard. Zo gaat er meer informatie worden gegeven over financiële regelingen en voorzieningen zoals WMO en subsidies. Ook kan de ouderen-consulent helpen bij het doen van een aanvraag.

Gezond en gelukkiger
Wethouder Adriane Keulen van ouderbeleid (Ouderen Partij Heerlen) stelt dat het gratis huisbezoek één van de middelen is om mensen in Heerlen gezond en gelukkiger ouder te laten worden. "Heel belangrijk is dat alle senioren het aanbod krijgen, dus ook mensen die niet op het idee komen om informatie of hulp te zoeken. Die geen vragen stellen of ons niet weten te vinden", aldus Keulen.

"Met de huisbezoeken kunnen we informatie en advies op maat leveren. We kunnen senioren concreet wegwijs maken in de vaak complexe regelgeving en horen wat er leeft", zo zegt de wethouder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen