Overslaan en naar de inhoud gaan

Huisartsenpraktijk gesloten vanwege coronabesmettingen

Geplaatst opmaandag 26 oktober 2020 - 13:25

Bij huisartsenpraktijk Mantingh-Nooijen in Schinveld zijn twee medewerkers besmet met het coronavirus.

Daarom is de praktijk de rest van de week gesloten. De huisartsenpraktijk heeft 14 medewerkers en telt in totaal 4.500 cliënten.

Spoedeisende gevallen
"Voor spoedeisende gevallen zijn we wel gewoon open", laat een woordvoerder namens de praktijk maandag weten. "Maar mensen die langs willen komen voor wratten of iets dergelijks vragen we om een weekje te wachten."

Alle collega's getest
Bij een van de twee besmette medewerkers is de coronabesmetting in de herfstvakantie geconstateerd. "Vervolgens zijn alle collega's getest en toen bleek dat er nog een tweede teamlid was besmet. Die had overigens geen klachten."

Mondmaskers
Vrees dat cliënten besmet zijn geraakt tijdens een bezoek aan de praktijk is er niet. "Wij dragen sinds maart al medische mondmaskers. De cliënten weten dat ook." Ook in het onderlinge contact draagt het personeel mondkapjes. "Behalve voor de boterham in de pauze."

Thuisquarantaine
Vanwege de coronabesmettingen is het personeel in thuisquarantaine en de praktijk gesloten. De praktijk is voor spoedgevallen bereikbaar, omdat huisarts een cruciaal beroep is. "Maar het ziet er naar uit dat we maandag weer regulier open zijn."

Griepspuit
Voor zaterdag 31 oktober staat een grote jaarlijkse ronde met de griepspuit op het programma. "Die gaat ook gewoon door. Dat is gewoon veilig, die draaiboeken hebben we besproken met de GGD." De praktijk verwacht 1.100 cliënten die een griepvaccin komen halen. "De mensen hoeven écht niet bang te zijn", benadrukt de woordvoerder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen