Overslaan en naar de inhoud gaan

Huisartsenpraktijk gesloten vanwege coronabesmettingen

Geplaatst opmaandag 26 oktober 2020 - 13:25

Bij huisartsenpraktijk Mantingh-Nooijen in Schinveld zijn twee medewerkers besmet met het coronavirus.

Daarom is de praktijk de rest van de week gesloten. De huisartsenpraktijk heeft 14 medewerkers en telt in totaal 4.500 cliënten.

Spoedeisende gevallen
"Voor spoedeisende gevallen zijn we wel gewoon open", laat een woordvoerder namens de praktijk maandag weten. "Maar mensen die langs willen komen voor wratten of iets dergelijks vragen we om een weekje te wachten."

Alle collega's getest
Bij een van de twee besmette medewerkers is de coronabesmetting in de herfstvakantie geconstateerd. "Vervolgens zijn alle collega's getest en toen bleek dat er nog een tweede teamlid was besmet. Die had overigens geen klachten."

Mondmaskers
Vrees dat cliënten besmet zijn geraakt tijdens een bezoek aan de praktijk is er niet. "Wij dragen sinds maart al medische mondmaskers. De cliënten weten dat ook." Ook in het onderlinge contact draagt het personeel mondkapjes. "Behalve voor de boterham in de pauze."

Thuisquarantaine
Vanwege de coronabesmettingen is het personeel in thuisquarantaine en de praktijk gesloten. De praktijk is voor spoedgevallen bereikbaar, omdat huisarts een cruciaal beroep is. "Maar het ziet er naar uit dat we maandag weer regulier open zijn."

Griepspuit
Voor zaterdag 31 oktober staat een grote jaarlijkse ronde met de griepspuit op het programma. "Die gaat ook gewoon door. Dat is gewoon veilig, die draaiboeken hebben we besproken met de GGD." De praktijk verwacht 1.100 cliënten die een griepvaccin komen halen. "De mensen hoeven écht niet bang te zijn", benadrukt de woordvoerder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen