Overslaan en naar de inhoud gaan

Huisartsenpraktijk gesloten vanwege coronabesmettingen

Geplaatst opmaandag 26 oktober 2020 - 13:25

Bij huisartsenpraktijk Mantingh-Nooijen in Schinveld zijn twee medewerkers besmet met het coronavirus.

Daarom is de praktijk de rest van de week gesloten. De huisartsenpraktijk heeft 14 medewerkers en telt in totaal 4.500 cliënten.

Spoedeisende gevallen
"Voor spoedeisende gevallen zijn we wel gewoon open", laat een woordvoerder namens de praktijk maandag weten. "Maar mensen die langs willen komen voor wratten of iets dergelijks vragen we om een weekje te wachten."

Alle collega's getest
Bij een van de twee besmette medewerkers is de coronabesmetting in de herfstvakantie geconstateerd. "Vervolgens zijn alle collega's getest en toen bleek dat er nog een tweede teamlid was besmet. Die had overigens geen klachten."

Mondmaskers
Vrees dat cliënten besmet zijn geraakt tijdens een bezoek aan de praktijk is er niet. "Wij dragen sinds maart al medische mondmaskers. De cliënten weten dat ook." Ook in het onderlinge contact draagt het personeel mondkapjes. "Behalve voor de boterham in de pauze."

Thuisquarantaine
Vanwege de coronabesmettingen is het personeel in thuisquarantaine en de praktijk gesloten. De praktijk is voor spoedgevallen bereikbaar, omdat huisarts een cruciaal beroep is. "Maar het ziet er naar uit dat we maandag weer regulier open zijn."

Griepspuit
Voor zaterdag 31 oktober staat een grote jaarlijkse ronde met de griepspuit op het programma. "Die gaat ook gewoon door. Dat is gewoon veilig, die draaiboeken hebben we besproken met de GGD." De praktijk verwacht 1.100 cliënten die een griepvaccin komen halen. "De mensen hoeven écht niet bang te zijn", benadrukt de woordvoerder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen