Overslaan en naar de inhoud gaan

Huisartsenpost Venray wordt mogelijk helemaal gesloten

Geplaatst opvrijdag 16 oktober 2020 - 18:43

Huisartsenkoepel Cohesie denkt erover om de huisartsenpost (HAP) in Venray volledig te sluiten. Inwoners van Venray en omgeving moeten dan voor dringende zorg, buiten de kantoortijden van de gewone huisarts, naar Venlo toe.

Cohesie heeft onderzoek gedaan naar het efficiënter maken van de spoedzorg in Noord-Limburg. Daarbij is ook gekeken naar het sluiten van de huisartsenpost in Venray. Het onderzoek wordt tijdens de ledenvergadering op 26 oktober besproken.

's Nachts dicht
Begin 2017 werd de spoedzorg in Venray al uitgekleed door Cohesie. De huisartsenpost is vanaf dat moment doordeweeks alleen bereikbaar tussen 17:00 uur en 23:00 uur en in de weekenden van 08:00 uur tot en met 23:00 uur. Voor spoedzorg in de nachtelijke uren moeten inwoners van Venray en omgeving al naar Venlo toe. Ook de nachtapotheek ging dicht.

Lees ook: Huisartsenpost in Venray 's nachts niet meer open

De gemeentelijke politiek van Venray sprak toen haar zorgen al uit over de keuze van Cohesie. Alle fracties hebben ook nu gezegd dat ze de spoedzorg graag voor de gemeente willen behouden.

Verzet tegen sluiting
Hoewel Cohesie nog geen besluit heeft genomen en de sluiting dus ook niet definitief is, heeft Jan Hendriks (SP) al actie ondernomen. Er is onder meer een Facebookpagina opgericht waar inwoners hun zorgen kunnen uiten. "De pagina is nog maar een dag online en we hebben al meer dan 500 aanmeldingen. Veel mensen maken zich zorgen", vertelt Hendriks.

Enorm verlies
De fracties van de gemeente Venray hebben gezamenlijk een open brief aan alle huisartsen in Noord-Limburg gestuurd. Ze roepen hen op niet zomaar voor sluiting te kiezen. "Wij, de voltallige gemeenteraad van Venray, vinden het voor alle inwoners van de gemeente Venray een enorm verlies als de huisartsenpost verdwijnt. Wij willen dan ook dat alles in het werk wordt gesteld om te onderzoeken of de huisartsenpost voor Venray behouden kan blijven", schrijft de gemeenteraad. Over de mogelijke sluiting van de HAP komt de gemeenteraad dinsdag (digitaal) bijeen.

Cohesie was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen