Overslaan en naar de inhoud gaan

Huisartsenpost Venray gaat volgend jaar dicht

Geplaatst opmaandag 9 november 2020 - 6:52

De huisartsenpost in Venray gaat per 1 april volgend jaar dicht. Er komt één centrale spoedpost in Venlo voor in de plaats.

Ondanks protest vanuit de politiek en uit de branche, heeft de Raad van Bestuur van huisartsenkoepel Cohesie dat toch besloten.

Ledenvergadering
Tijdens de ledenvergadering van de huisartsenkoepel werd al voorgesorteerd op het besluit. Tijdens deze bijeenkomst was 99 procent van de huisartsen aanwezig. In totaal stemde 82 procent voor sluiting en 18 procent tegen de sluiting van de huisartsenpost (HAP) in Venray. Een aantal Venrayse huisartsen had voor de ledenvergadering al aangegeven de huisartsenpost open te willen houden. Het merendeel van de leden is echter in Venlo werkzaam.

Lees ook: Huisartsen stemmen voor sluiting huisartsenpost Venray

Politiek
De politiek in Venray was fel tegen de sluiting van de HAP. Alle fracties hebben laten weten zich zorgen te maken over het verdwijnen van de huisartsenpost. Er werd is zelfs een speciale raadsvergadering voor ingelast om de zaak te bespreken.

De VVD Venray noemt het 'wollige beargumentering' van Cohesie. 'Er wordt niet gewacht op het onderzoek van de NZA, of de antwoorden op de Kamervragen door het CDA en de VVD aan de minister. Toch spreekt het bestuur van cohesie over een zorgvuldig proces', schrijven de liberalen op hun website.

Lees ook: CDA: sluiting huisartsenpost Venray onverantwoord

Geen gevolgen
Met de sluiting denkt de huisartsenkoepel de kwaliteit van de zorg te kunnen vergroten. Bovendien wordt door centralisatie het tekort onder personeel opgevangen. Huisartsen kunnen efficiënter ingezet worden als de acute zorg vanuit één centrale spoedpost in Venlo geregeld wordt. 'De mogelijke sluiting van de huisartsenpost heeft geen gevolgen voor de reguliere huisartsenzorg in de dagpraktijken in Venray', aldus huisartsenkoepel Cohesie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen