Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Huisartsen gaan verzekeringscontracten weigeren'

Geplaatst opzondag 17 mei 2015 - 16:30

Als de overheid de regels niet verandert, zullen huisartsen weigeren om voor 2016 nieuwe contracten met zorgverzekeraars af te sluiten.

Die waarschuwing deed huisarts Patrick Albert uit Reuver zondag in het L1-radioprogramma De Stemming.

Macht van verzekeraars
Huisartsen voeren al geruime tijd actie tegen de grote macht van verzekeraars. Het is de huisartsen een doorn in het oog dat ze goedkope medicijnen moeten voorschrijven om premies te verdienen. De artsen vinden dat verzekeraars uit hun spreekkamer moeten blijven.
Verder wil de beroepsgroep af van de opgelegde concurrentie tussen huisartsen, en van de administratiedruk.

Bureaucratie
Volgens Albert gaat twintig procent van de zorgkosten op aan bureaucratie. "Ik wil meer tijd besteden aan mijn patiënten en niet aan zinloze administratie. Ik word nu gedwongen om oneindig veel formulieren in te vullen." Hij vindt dat de verzekeraars ook financiële verantwoording moeten afleggen. "Ze hebben vorig jaar 500 miljoen euro uitgegeven aan acquisitie. Dan vind ik het wrang dat ze aan mij vragen waarom ik twee pleisters heb voorgeschreven in plaats van één."

Petitie
Patrick Albert noemt de marktwerking als oorzaak van veel ellende. "Het draait primair om financiële doelen. Ik word gebruikt als economisch breekijzer en dan wil ik niet." Inmiddels hebben bijna 8.000 van de 11.300 huisartsen de petitie Het roer moet om ondertekend. Die wordt op 2 juni aangeboden aan de vaste Kamercommissie voor volksgezondheid.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Noord-Limburgse huisartsen in conflict met VGZ
Borstkanker
Veel verschillen in vergoedingen borstkanker
'Mensen mijden specialist vanwege eigen risico'
Al 467 handtekeningen voor behoud ambulancepost Gennep
Overzicht
Uitgelicht
Ingrid is het Vastelaovesgezicht 2019!

Na een werkelijk zinderende finale hebben we een winnares! Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Ingrid Breugelmans uit Roermond!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Bekijk veel meer over het Vastelaovesgezicht
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen