Huisarts Zorg

Personeelsuitval huisartsenpraktijken Limburg onder controle

Het ziekteverzuim onder Limburgse huisartsen en hun personeel is in deze tweede coronagolf relatief laag.

stock huisartsenpost HAP huisarts kind
Huisartsenpost Venray wordt mogelijk helemaal gesloten

Huisartsenkoepel Cohesie denkt erover om de huisartsenpost (HAP) in Venray volledig te sluiten. Inwoners van Venray en omgeving moeten dan voor dringende zorg, buiten de kantoortijden van de gewone huisarts, naar Venlo toe.

Achter glas praten met familie in verpleeghuis, corona (5 apr 2020)
Hoe groot is de kans op een tweede massale lockdown?

Na de versoepelingen per 1 juli is er niet veel meer over van de massale lockdown die maanden heeft geduurd. Maar als er een tweede coronagolf volgt, moet onze provincie dan weer helemaal op slot?

ernstig ziek in bed ouderen (stock)
Huisartsen melden bijna 800 verborgen coronadoden

De afgelopen week zijn in Nederland 764 patiënten gemeld die waarschijnlijk aan corona zijn overleden búiten de ziekenhuizen om. Het gaat om patiënten die niet waren getest.

Huisarts Zorg
Huisartsen gaan niet-geteste coronasterfgevallen tellen

Nederlandse huisartsen gaan samenwerken om in kaart te brengen hoeveel mensen er overlijden die niet positief hebben getest op het coronavirus, maar wel aan de gevolgen ervan overlijden.

Wim Nelly Hanssen Eygelshoven huisartsentekort (6 jan 2020)
Huisartsentekort al merkbaar bij patiënten: 'Triest'

Het dreigende huisartsentekort in vooral Noord- en Midden-Limburg is nu al merkbaar bij patiënten. Wim en Nelly Hanssen gaan verhuizen naar Heythuysen, maar ze hebben een half jaar moeten wachten op een plek bij een huisarts daar.

L1mburg Centraal: Commotie om afschieten bedreigde gans

Maandag in L1mburg Centraal: Commotie na vergissing ganzenjager, reacties op straf Verstappen, verkiezingskoorts, medewerkers huisartsenpost zijn bedreigingen beu en meer Limburgs nieuws ...

(Video volgt nog)

Vernieuwde aanpak huisartsenpraktijk Afferden krijgt vervolg

Huisartsenpraktijken in de Brabantse gemeente Sint Anthonis werken in navolging van Afferden ook vanuit het principe Positieve Gezondheid.

Gestrande huisartsen en medisch specialisten snel naar huis

De groep van zo'n vijftig huisartsen en medisch specialisten uit Roermond die vastzit in Spanje, komt in de loop van de dag terug.

Storing opgelost: huisartsen kunnen weer bij dossiers

Alle computerproblemen bij de huisartsen in Noord-Limburg zijn opgelost.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten