Overslaan en naar de inhoud gaan

Huisarts laat patiënt nog steeds tekenen voor vaccin

Geplaatst opvrijdag 5 maart 2021 - 7:29

De Meijelse huisarts Rob Elens vraagt nog steeds om een getekende verklaring van zijn patiënten voor hij hen vaccineert met het AstraZeneca-vaccin.

Elens heeft sinds vorige week een extra brief bij de vaccinatieoproep gevoegd waarin hij uitlegt dat het gaat om het tekenen voor informatie. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad.

In opspraak
Vorige week kwam Elens in opspraak omdat hij weigerde patiënten tegen corona te vaccineren die een brief van hem met 'informed consent' niet tekenden. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGJ) meldde daarop dat artsen geen extra voorwaarden mogen stellen aan het toedienen van vaccinaties, en dat dus patiënten geen handtekening hoeven zetten voor het krijgen van de prik.

Lees ook: Omstreden Meijelse arts vaccineert niet zonder verklaring

Opnieuw niet blij
De IGJ is het ook niet eens met de extra brief bij de vaccinatieoproepen. "Ook een handtekening onder een 'informed consent' (een brief zoals Elens die laat tekenen, red.) kan belemmerend voelen voor patiënten, en hen daarmee in verwarring brengen. Dat is niet de bedoeling", aldus een woordvoerster van de inspectie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen