Overslaan en naar de inhoud gaan

Huisarts laat patiënt nog steeds tekenen voor vaccin

Geplaatst opvrijdag 5 maart 2021 - 7:29

De Meijelse huisarts Rob Elens vraagt nog steeds om een getekende verklaring van zijn patiënten voor hij hen vaccineert met het AstraZeneca-vaccin.

Elens heeft sinds vorige week een extra brief bij de vaccinatieoproep gevoegd waarin hij uitlegt dat het gaat om het tekenen voor informatie. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad.

In opspraak
Vorige week kwam Elens in opspraak omdat hij weigerde patiënten tegen corona te vaccineren die een brief van hem met 'informed consent' niet tekenden. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGJ) meldde daarop dat artsen geen extra voorwaarden mogen stellen aan het toedienen van vaccinaties, en dat dus patiënten geen handtekening hoeven zetten voor het krijgen van de prik.

Lees ook: Omstreden Meijelse arts vaccineert niet zonder verklaring

Opnieuw niet blij
De IGJ is het ook niet eens met de extra brief bij de vaccinatieoproepen. "Ook een handtekening onder een 'informed consent' (een brief zoals Elens die laat tekenen, red.) kan belemmerend voelen voor patiënten, en hen daarmee in verwarring brengen. Dat is niet de bedoeling", aldus een woordvoerster van de inspectie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen