Overslaan en naar de inhoud gaan

Huisarts bezorgd: 'Merken veel deurklinkfenomenen'

Geplaatst opmaandag 8 februari 2021 - 16:32

Huisarts Frank van Kemenade uit Panningen is bezorgd over zogenoemde deurklinkfenomenen door de coronacrisis.

"Patiënten komen met een verkoudheidje of oorpijn naar de praktijk en zeggen bij de deur dat ze eigenlijk ook depressief zijn", vertelt de dokter van Huisartsenpraktijk Van Kemenade in Panningen in het tv-programma Corona Update van Omroep P&M.

Zwaarder
Van Kemenade merkt de laatste tijd dat veel meer mensen last krijgen van minder sociale contacten, werk en scholen die dicht waren waardoor kinderen thuis moeten blijven. "Dat begint steeds zwaarder te drukken."

Zeer zorgelijk
Ook burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo krijgt veel signalen. "Ook van ondernemers die zich geweldig veel zorgen maken en toch wel de moed beginnen te verliezen." Ze geeft aan de iedereen in nood aan de bel moet trekken, ook bij de gemeente. "Het is zeer zorgelijk en de signalen komen redelijk binnen."

Lichtpuntje
De huisarts heeft de indruk dat veel mensen gevaccineerd willen worden. "Je merkt dat mensen erop zitten te wachten." De huisartsenpraktijken zijn al druk met de voorbereidingen. "Het is het lichtpuntje waar we naar uitkijken. Dat iedereen zo snel mogelijk gevaccineerd is."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen