Overslaan en naar de inhoud gaan

Huis voor de Zorg: 'Te forse premieverhoging'

Geplaatst opdinsdag 27 september 2016 - 17:09

Patiëntenorganisatie Huis voor de Zorg is niet blij met de premieverhoging van zorgverzekeraar DSW.

DSW maakte dinsdag bekend de maandelijkse premie voor de zorgverzekering per 1 januari 2017 te verhogen.

Fors
Het Huis voor de Zorg snapt dat de verhoging nodig is omdat het basispakket wordt uitgebreid, maar volgens de organisatie is een verhoging van bijna 10 euro te fors. Floris de Bok van de het Huis voor de Zorg: "Dat komt hard aan. Mensen die de eindjes aan elkaar moeten knopen, daar is tien euro per maand aan stijging dus 120 euro op jaarbasis dat is erg veel."

Prijsstijgingen
Als belangrijke redenen voor deze premiestijging noemt DSW-topman Chris Oomen: "Een toename van het gebruik van dure medicijnen, uitbreiding van het basispakket en de prijsstijgingen. Daarnaast de hogere kosten van de wijkverpleging. Sinds 2015 zit wijkverpleging weer in het basispakket en worden de kosten vergoed door zorgverzekeraars. En dat geld moet ergens vandaan komen."

CZ en VGZ
Uiterlijk 19 november moeten alle
ziektenkostenverzekeraars hun nieuwe premies bekendmaken. Zorgverzekeraars CZ en VGZ, waar van oudsher veel Limburgers zijn verzekerd, zullen dat voorbeeld zeer waarschijnlijk volgen, net zoals de voorgaande jaren.

Vrees
Dat denkt ook Floris de Bok van het Huis voor de Zorg: "DSW is normaal gesproken de trendsetter. de grote verzekeraars CZ en VGZ volgen dan vaak met een verhoging in die orde. Ik hoop dat ze dat kunnen beperken maar ik vrees het ergste."

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

VGZ: meeste huisartsen Noord-Limburg tekenen zorgcontract
Video: topdrukte bij zorgverzekeraars
Boze PvdA in Gennep: zeg je zorgverzekering op
Noord-Limburg biedt verzekering chronisch zieken
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen