Overslaan en naar de inhoud gaan

Huis voor de Zorg: 'Te forse premieverhoging'

Geplaatst opdinsdag 27 september 2016 - 17:09

Patiƫntenorganisatie Huis voor de Zorg is niet blij met de premieverhoging van zorgverzekeraar DSW.

DSW maakte dinsdag bekend de maandelijkse premie voor de zorgverzekering per 1 januari 2017 te verhogen.

Fors
Het Huis voor de Zorg snapt dat de verhoging nodig is omdat het basispakket wordt uitgebreid, maar volgens de organisatie is een verhoging van bijna 10 euro te fors. Floris de Bok van de het Huis voor de Zorg: "Dat komt hard aan. Mensen die de eindjes aan elkaar moeten knopen, daar is tien euro per maand aan stijging dus 120 euro op jaarbasis dat is erg veel."

Prijsstijgingen
Als belangrijke redenen voor deze premiestijging noemt DSW-topman Chris Oomen: "Een toename van het gebruik van dure medicijnen, uitbreiding van het basispakket en de prijsstijgingen. Daarnaast de hogere kosten van de wijkverpleging. Sinds 2015 zit wijkverpleging weer in het basispakket en worden de kosten vergoed door zorgverzekeraars. En dat geld moet ergens vandaan komen."

CZ en VGZ
Uiterlijk 19 november moeten alle
ziektenkostenverzekeraars hun nieuwe premies bekendmaken. Zorgverzekeraars CZ en VGZ, waar van oudsher veel Limburgers zijn verzekerd, zullen dat voorbeeld zeer waarschijnlijk volgen, net zoals de voorgaande jaren.

Vrees
Dat denkt ook Floris de Bok van het Huis voor de Zorg: "DSW is normaal gesproken de trendsetter. de grote verzekeraars CZ en VGZ volgen dan vaak met een verhoging in die orde. Ik hoop dat ze dat kunnen beperken maar ik vrees het ergste."

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

VGZ: meeste huisartsen Noord-Limburg tekenen zorgcontract
Video: topdrukte bij zorgverzekeraars
Boze PvdA in Gennep: zeg je zorgverzekering op
Noord-Limburg biedt verzekering chronisch zieken
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen