Overslaan en naar de inhoud gaan

Huis onbewoonbaar na wateroverlast: 'Bizar'

Geplaatst opzondag 25 juli 2021 - 22:35

Joëlle en haar gezin uit Valkenburg zijn naarstig op zoek naar een woning nadat hun huis zwaar beschadigd raakte door de overstroming van vorige week.

Het gezin heeft tijdelijk onderdak in een appartement in het centrum van Valkenburg, maar kunnen daar nog maar tot begin augustus blijven.

Video L1

Touwtjes in handen
"Het is bizar, je bent gewend om de touwtjes in handen te nemen en je moet ze nu laten vieren." Toch is Joëlle, die liever niet met haar achternaam in de media komt, strijdbaar met haar gezin. "De tranen zijn op en ik ben er voor mijn gezin." Ze zijn dankbaar voor alle hulp die ze hebben gekregen en aan de andere kant voelt ze zich schuldig omdat directe familieleden met dezelfde problemen zitten. Niet alleen het gezin, maar de hele familie is auto's kwijt en kampen met ondergelopen kelders.

Saamhorigheid
In Valkenburg-Oost is de saamhorigheid groot. Iedereen helpt elkaar. "Opeens zag ik een wildvreemde man puin ruimen, iedereen wilt wat doen." Het water steeg snel en heeft een enorme impact voor het gezin. De konijnen werden ternauwernood gered, maar veel persoonlijke bezittingen, huisraad en auto's zijn verloren.

Halfjaar
Joëlle verwacht dat het huis nog ruim een halfjaar onbewoonbaar is. Een oplossing heeft ze nog niet. In de vakantie kunnen ze bij vrienden terecht, maar na de vakantie gaat het leven weer beginnen en hoopt het gezin een eigen stek te hebben gevonden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen