Overslaan en naar de inhoud gaan

Huis moet deels gesloopt worden om brug Valkenburg te ruimen

Geplaatst opvrijdag 30 juli 2021 - 12:27

Om de ingestorte brug in het centrum van Valkenburg op te kunnen ruimen, moet een deel van een woning gesloopt worden.

De brug aan de Emmalaan stortte ruim twee weken geleden in door het extreem hoogwater in de Geul.

Sloopwerkzaamheden
De brug ligt in de bedding van de Geul en wordt maandag verwijderd. Om die werkzaamheden uit te kunnen voeren, moet een deel van de kademuur worden verwijderd. Op dit deel van de kademuur rust echter een gedeelte van een woning. Dit deel van het huis moet daarom eerst gesloopt worden.

Pas na het verwijderen van de brug wordt de omvang van de schade goed zichtbaar. Het onderzoek naar de bewoonbaarheid van de huizen daar loopt nog.

Lees ook: Brug weggeslagen in Valkenburg, andere bruggen instabiel

Miljoenenschade
In Valkenburg is er naar schatting 400 miljoen euro aan schade als gevolg van de overstromingen. In totaal zijn 2300 huizen beschadigd geraakt. Bij 700 huizen is er zoveel beschadigd of vervuild dat mensen niet terug kunnen naar hun woning.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen