Overslaan en naar de inhoud gaan

Huirne langer Roda-directeur, De Kock hoorde niets meer

Geplaatst opdonderdag 2 januari 2020 - 15:52

Zolang Roda JC nog geen nieuwe algemeen directeur heeft weten te strikken, blijft Herman Huirne langer directeur bij de club.

Huirne, die had aangegeven per 1 januari zijn taken als beleidsbepaler neer te willen leggen, blijft statutair directeur totdat een opvolger gevonden is.

Licentie-eisen
Halverwege december liet Huirne nog weten dat zijn werkzaamheden als algemeen directeur van de club niet te combineren waren met zijn verplichtingen als eigenaar van twee Jumbo-filialen. Omdat de club volgens de licentie-eisen echter een directeur moet hebben, blijft Huirne nu toch zitten. Of Huirne ook daadwerkelijk de scepter zal zwaaien in het Parkstad Limburg Stadion, is nog de vraag.

Lees ook: Roda wil nieuwe directeur vanaf januari: Huirne vertrekt

Vijftal
Huirne had al aangegeven wel als aandeelhouder bij de club betrokken te blijven. Hij beheert sinds eind oktober samen met Roland Hogenelst, Stijn Koster, Bert Peels en Jan Baggen de aandelen van Frits Schrouff. De vijf stonden daarnaast garant voor een begrotingstekort van negen ton. Huirne werd vervolgens aangesteld als algemeen directeur, als opvolger van Hessel Meijer.

Lees ook: Rol Roda-directeur Meijer uitgespeeld

Nog geen knoop doorgehakt
Roda is al een tijdje met meerdere kandidaten in gesprek om het roer bij de Koempelclub over te nemen. "We hebben zorgvuldig in kaart gebracht wat wij belangrijk vinden bij een algemeen directeur", aldus een woordvoerder van de club. Roda heeft echter nog geen knoop doorgehakt over een specifieke droomkandidaat.

De Kock
Voormalig international Johan de Kock lijkt niet de nieuwe beleidsbepaler te gaan worden bij de Kerkraadse club. Zijn naam passeerde meermaals de revue en De Kock voerde enkele weken geleden een kennismakingsgesprek met Huirne, Hogenelst en Koster. Daarna hoorde hij echter niets meer van het trio.

Wel geïnteresseerd
Volgens De Kock is bij dat gesprek 'niet inhoudelijk over een functie gesproken'. Hij geeft tegenover L1 wel aan geïnteresseerd te zijn in een directiefunctie bij Roda. "Anders was ik dat gesprek ook niet aangegaan. Wat mij betreft is de kous nog niet af."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen