Overslaan en naar de inhoud gaan

Huirne langer Roda-directeur, De Kock hoorde niets meer

Geplaatst opdonderdag 2 januari 2020 - 15:52

Zolang Roda JC nog geen nieuwe algemeen directeur heeft weten te strikken, blijft Herman Huirne langer directeur bij de club.

Huirne, die had aangegeven per 1 januari zijn taken als beleidsbepaler neer te willen leggen, blijft statutair directeur totdat een opvolger gevonden is.

Licentie-eisen
Halverwege december liet Huirne nog weten dat zijn werkzaamheden als algemeen directeur van de club niet te combineren waren met zijn verplichtingen als eigenaar van twee Jumbo-filialen. Omdat de club volgens de licentie-eisen echter een directeur moet hebben, blijft Huirne nu toch zitten. Of Huirne ook daadwerkelijk de scepter zal zwaaien in het Parkstad Limburg Stadion, is nog de vraag.

Lees ook: Roda wil nieuwe directeur vanaf januari: Huirne vertrekt

Vijftal
Huirne had al aangegeven wel als aandeelhouder bij de club betrokken te blijven. Hij beheert sinds eind oktober samen met Roland Hogenelst, Stijn Koster, Bert Peels en Jan Baggen de aandelen van Frits Schrouff. De vijf stonden daarnaast garant voor een begrotingstekort van negen ton. Huirne werd vervolgens aangesteld als algemeen directeur, als opvolger van Hessel Meijer.

Lees ook: Rol Roda-directeur Meijer uitgespeeld

Nog geen knoop doorgehakt
Roda is al een tijdje met meerdere kandidaten in gesprek om het roer bij de Koempelclub over te nemen. "We hebben zorgvuldig in kaart gebracht wat wij belangrijk vinden bij een algemeen directeur", aldus een woordvoerder van de club. Roda heeft echter nog geen knoop doorgehakt over een specifieke droomkandidaat.

De Kock
Voormalig international Johan de Kock lijkt niet de nieuwe beleidsbepaler te gaan worden bij de Kerkraadse club. Zijn naam passeerde meermaals de revue en De Kock voerde enkele weken geleden een kennismakingsgesprek met Huirne, Hogenelst en Koster. Daarna hoorde hij echter niets meer van het trio.

Wel geïnteresseerd
Volgens De Kock is bij dat gesprek 'niet inhoudelijk over een functie gesproken'. Hij geeft tegenover L1 wel aan geïnteresseerd te zijn in een directiefunctie bij Roda. "Anders was ik dat gesprek ook niet aangegaan. Wat mij betreft is de kous nog niet af."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen