Overslaan en naar de inhoud gaan

Huirne langer Roda-directeur, De Kock hoorde niets meer

Geplaatst opdonderdag 2 januari 2020 - 15:52

Zolang Roda JC nog geen nieuwe algemeen directeur heeft weten te strikken, blijft Herman Huirne langer directeur bij de club.

Huirne, die had aangegeven per 1 januari zijn taken als beleidsbepaler neer te willen leggen, blijft statutair directeur totdat een opvolger gevonden is.

Licentie-eisen
Halverwege december liet Huirne nog weten dat zijn werkzaamheden als algemeen directeur van de club niet te combineren waren met zijn verplichtingen als eigenaar van twee Jumbo-filialen. Omdat de club volgens de licentie-eisen echter een directeur moet hebben, blijft Huirne nu toch zitten. Of Huirne ook daadwerkelijk de scepter zal zwaaien in het Parkstad Limburg Stadion, is nog de vraag.

Lees ook: Roda wil nieuwe directeur vanaf januari: Huirne vertrekt

Vijftal
Huirne had al aangegeven wel als aandeelhouder bij de club betrokken te blijven. Hij beheert sinds eind oktober samen met Roland Hogenelst, Stijn Koster, Bert Peels en Jan Baggen de aandelen van Frits Schrouff. De vijf stonden daarnaast garant voor een begrotingstekort van negen ton. Huirne werd vervolgens aangesteld als algemeen directeur, als opvolger van Hessel Meijer.

Lees ook: Rol Roda-directeur Meijer uitgespeeld

Nog geen knoop doorgehakt
Roda is al een tijdje met meerdere kandidaten in gesprek om het roer bij de Koempelclub over te nemen. "We hebben zorgvuldig in kaart gebracht wat wij belangrijk vinden bij een algemeen directeur", aldus een woordvoerder van de club. Roda heeft echter nog geen knoop doorgehakt over een specifieke droomkandidaat.

De Kock
Voormalig international Johan de Kock lijkt niet de nieuwe beleidsbepaler te gaan worden bij de Kerkraadse club. Zijn naam passeerde meermaals de revue en De Kock voerde enkele weken geleden een kennismakingsgesprek met Huirne, Hogenelst en Koster. Daarna hoorde hij echter niets meer van het trio.

Wel geïnteresseerd
Volgens De Kock is bij dat gesprek 'niet inhoudelijk over een functie gesproken'. Hij geeft tegenover L1 wel aan geïnteresseerd te zijn in een directiefunctie bij Roda. "Anders was ik dat gesprek ook niet aangegaan. Wat mij betreft is de kous nog niet af."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen