Overslaan en naar de inhoud gaan

Huilfonteinen en Thunder Kings: vuurwerkverkoop van start

Geplaatst opdonderdag 29 december 2016 - 10:45

De vuurwerkverkoop is donderdagmorgen om 8:00 uur van start gegaan.

Veel Limburgers hebben online hun spullen al besteld en gaan ze donderdag ophalen. Met name duizendklappers, huilfonteinen en Thunder Kings vinden gretig aftrek, zeggen Limburgse vuurwerkhandelaren.

Knallen
Op oudejaarsdag mag het vuurwerk vanaf 18:00 uur worden afgestoken. Een paar jaar geleden mocht dat al vanaf 10:00 uur, maar dat is afgeschaft. Op 1 januari mogen liefhebbers tot 02:00 uur knallen. Wie langer doorgaat riskeert een boete. Kinderen tot 16 jaar worden dan doorgestuurd naar bureau Halt.

Vuurwerkvrij
Particulieren mogen maximaal 25 kilo legaal vuurwerk inslaan. Het is niet toegestaan om het overal af te steken. In sommige gemeentes zijn namelijk vuurwerkvrije zones, zoals in Onderbanken en Eijsden-Margraten.

Lees ook: Gemeenten nemen geen extra vuurwerkmaatregelen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vuurwerkverkoop is gestart: 'Minder klanten, meer geld'
matras weert brand (1 jan 2020)
Opstootjes en kleine brandjes: rustige jaarwisseling
Opruimen vuurwerk levert Heerlenaar korting op in 2015
Wellicht noodbevel in Landgraaf bij vuurwerkhinder
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen