Overslaan en naar de inhoud gaan

Huilen en feesten voor Limburgse amateurclubs

Geplaatst opwoensdag 1 april 2020 - 20:53

Voor amateurvoetballers zit het seizoen erop. Zonder winnaars, zonder verliezers, zonder promotie en zonder degradatie.

Dat levert blijdschap op bij teams die er niet goed voor stonden, maar ook verdriet bij de clubs die dachten kampioen te worden.

Elf punten los
"We staan elf punten los van de nummer 2 én één wedstrijd minder gespeeld. Dus dit is heel verdrietig nieuws." De voorzitter van voetbalclub RVU, Hay Dolmans, uit Rothem is er nog een beetje beduusd van. Het zou voor het eerst in vijftien jaar zijn dat het eerste team in de derde klasse A kampioen zou worden. Het was een kers op de taart geweest, want RVU viert dit jaar ook nog haar 75-jarig jubileum.

Video: L1

Feest
Hoe anders is de sfeer in Born. Daar staat het eerste team van de lokale VV stijf onderaan in de derde klasse B. De spelers zijn opgelucht, degradatie is van de baan. "Wie kan dat nou zeggen, met 4 punten handhaven. Dat is een feestje waard", zegt Dani Janssens, speler in de selectie die bijna alle wedstrijden verloor. Hij krijgt bijval van teamgenoot Vince Dullens. "Het is totaal niet verdiend, maar we handhaven ons."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen