Overslaan en naar de inhoud gaan

Huilen en feesten voor Limburgse amateurclubs

Geplaatst opwoensdag 1 april 2020 - 20:53

Voor amateurvoetballers zit het seizoen erop. Zonder winnaars, zonder verliezers, zonder promotie en zonder degradatie.

Dat levert blijdschap op bij teams die er niet goed voor stonden, maar ook verdriet bij de clubs die dachten kampioen te worden.

Elf punten los
"We staan elf punten los van de nummer 2 én één wedstrijd minder gespeeld. Dus dit is heel verdrietig nieuws." De voorzitter van voetbalclub RVU, Hay Dolmans, uit Rothem is er nog een beetje beduusd van. Het zou voor het eerst in vijftien jaar zijn dat het eerste team in de derde klasse A kampioen zou worden. Het was een kers op de taart geweest, want RVU viert dit jaar ook nog haar 75-jarig jubileum.

Video: L1

Feest
Hoe anders is de sfeer in Born. Daar staat het eerste team van de lokale VV stijf onderaan in de derde klasse B. De spelers zijn opgelucht, degradatie is van de baan. "Wie kan dat nou zeggen, met 4 punten handhaven. Dat is een feestje waard", zegt Dani Janssens, speler in de selectie die bijna alle wedstrijden verloor. Hij krijgt bijval van teamgenoot Vince Dullens. "Het is totaal niet verdiend, maar we handhaven ons."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen