Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hugo stopte met roken: 'Ik ben er klaar mee'

Geplaatst opdonderdag 18 oktober 2018 - 17:20

Hij rookte een pakje per dag; op zijn werk ging hij bijna elk half uur naar buiten om samen met collega's een sigaret op te steken. Na ruim twintig jaar is Hugo Pelzer gestopt met roken.

De 39-jarige Pelzer uit Well werkt bij een veevoederbedrijf in Noord-Limburg, op zijn 16-de begon hij met roken. Eerder deed hij al verwoede pogingen om te stoppen: "Ik probeerde dan alleen in het weekend te roken. Maar mijn collega's staken mij weer aan."

In 2016 schiet zijn baas hem en negen andere collega's te hulp. Ze krijgen in samenwerking met de Universiteit Maastricht een cursus om te stoppen met roken, waarbij onder andere cadeaubonnen gebruikt worden om werknemers te stimuleren hun slechte gewoonte af te zweren.

Lees ook: Cadeaubon van de baas helpt bij stoppen met roken

Gezondheid
De cadeaubonnen waren voor Hugo niet zo belangrijk. Het was hem vooral te doen om zijn zoon en zijn gezondheid: "Ik voel me gezonder, ik heb meer lucht. Ook voel ik me vrijer omdat ik niet steeds naar een tankstation hoef voor een pakje sigaretten." Hij merkt dat zijn collega's een belangrijke rol spelen in het stoppen. "Samen zit je toch in een groep en je wil niet de eerste zijn die moet opbiechten dat hij weer heeft gerookt."

Verbieden
Het was een doorn in het oog van de werkgever van Hugo Pelzer dat er op de stoep van het bedrijf geregeld groepjes werknemers stonden te roken. Daar wilde het bedrijf vanaf en ook wilde het de gezondheid van de werknemers verbeteren. "Maar we wilden het roken niet verbieden", vertelt HR-manager Loes Kessels. "We zijn dus in gesprek gegaan met de mensen en toen zijn ze we tot deze cursus gekomen." Van de tien medewerkers die in 2016 begonnen aan het project houden acht het nog steeds vol.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen