Overslaan en naar de inhoud gaan

Hugo Luijten wint Zilveren Strop

Geplaatst opzaterdag 5 juni 2021 - 15:20

Schrijver Hugo Luijten uit Heel heeft de Zilveren Strop 2021 gewonnen met zijn verhaal Handbagage. De vakjuryprijs voor het spannendste Nederlandstalige verhaal werd zaterdag tijdens een livestream uitgeroepen.

De prijzen worden jaarlijks uitgereikt als opmaat tot de Week van het Spannende Boek van 7 tot en met 13 juni.

Twee nominaties
Luijten was twee keer genomineerd: hij drong eerder zowel door tot de shortlist voor de Zilveren als de Gouden Strop. Maar hij greep naast die laatste prijs, waarvoor hij was genomineerd met zijn boek Undercover - Alles of niks. Dat is gebaseerd op de populaire Netflix-serie Undercover, met Frank Lammers in de hoofdrol.

Lees ook: Limburger genomineerd voor Gouden Strop 2021

Overige winnaars
De Gouden Strop, de prijs voor het spannendste Nederlandstalige boek, ging uiteindelijk naar Bernice Berkleef met Bloedsteen. Toni Coppers won met het boek Val de Hebban Thrillerprijs, de lezersjuryprijs van lezerscommunity en boekensite Hebban. Floris Kleijne won met Klaverblad de Schaduwprijs, de aanmoedigingsprijs voor het beste thrillerdebuut.

Schrijverscarrière
Hugo Luijten is van origine historicus. In 2016 zei hij het onderwijs vaarwel en hing hij zijn metier aan de wilgen om fulltime schrijver te worden. Undercover - Alles of niks verscheen in september vorig jaar. Een opvolger van dat boek is in de maak en moet in september dit jaar uitkomen. Dat boek wordt ook weer een zogenoemde standalone. Dat houdt in dat het verhaal op zichzelf staat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen