Overslaan en naar de inhoud gaan

Hugo Luijten wint Zilveren Strop

Geplaatst opzaterdag 5 juni 2021 - 15:20

Schrijver Hugo Luijten uit Heel heeft de Zilveren Strop 2021 gewonnen met zijn verhaal Handbagage. De vakjuryprijs voor het spannendste Nederlandstalige verhaal werd zaterdag tijdens een livestream uitgeroepen.

De prijzen worden jaarlijks uitgereikt als opmaat tot de Week van het Spannende Boek van 7 tot en met 13 juni.

Twee nominaties
Luijten was twee keer genomineerd: hij drong eerder zowel door tot de shortlist voor de Zilveren als de Gouden Strop. Maar hij greep naast die laatste prijs, waarvoor hij was genomineerd met zijn boek Undercover - Alles of niks. Dat is gebaseerd op de populaire Netflix-serie Undercover, met Frank Lammers in de hoofdrol.

Lees ook: Limburger genomineerd voor Gouden Strop 2021

Overige winnaars
De Gouden Strop, de prijs voor het spannendste Nederlandstalige boek, ging uiteindelijk naar Bernice Berkleef met Bloedsteen. Toni Coppers won met het boek Val de Hebban Thrillerprijs, de lezersjuryprijs van lezerscommunity en boekensite Hebban. Floris Kleijne won met Klaverblad de Schaduwprijs, de aanmoedigingsprijs voor het beste thrillerdebuut.

Schrijverscarrière
Hugo Luijten is van origine historicus. In 2016 zei hij het onderwijs vaarwel en hing hij zijn metier aan de wilgen om fulltime schrijver te worden. Undercover - Alles of niks verscheen in september vorig jaar. Een opvolger van dat boek is in de maak en moet in september dit jaar uitkomen. Dat boek wordt ook weer een zogenoemde standalone. Dat houdt in dat het verhaal op zichzelf staat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen