Ziekenhuis Sint Jans Gasthuis SJG, parkeerplaats / ingang (17 mrt 2020)

Ziekenhuis Weert slaat alarm met brandbrief aan De Jonge

Het intensive care-team van het Sint Jans Gasthuis in Weert heeft samen met tien Brabantse ziekenhuizen een brandbrief gestuurd aan demissionair minister Hugo de Jonge en Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Proost, proosten, wijn, terras
Vanaf volgende week: terras open en geen avondklok meer

Het demissionair kabinet durft de eerste stappen uit het openingsplan te zetten. Behalve dat de terrassen vanaf 28 april weer opengaan, wordt ook de avondklok geschrapt.

Premier Mark Rutte
Kijk terug: persconferentie over versoepelen van lockdown

Kijk hier terug naar de persconferentie waar Mark Rutte en Hugo de Jonge vertellen hoe vanaf 28 april de coronamaatregelen worden versoepeld.

Minister Hugo de Jonge
De Jonge vraagt begrip aan Zuyderland voor vaccinatiebeleid

Demissionair zorgminister Hugo de Jonge schrijft in een brief aan de ziekenhuizen van Zuyderland in Heerlen en Sittard-Geleen dat hij hun ongeduld deelt over het vaccineren tegen corona. Tegelijkertijd vraagt hij begrip voor het huidige beleid en licht hij zijn keuzes nog eens nader toe.

GGD verwacht zomer 2021 een massavaccinatie te beginnen
Vaccinresten niet langer voor kwetsbare Limburgers

Minister Hugo de Jonge heeft een einde gemaakt aan de praktijk in Noord-Limburg waarbij overgebleven vaccins werden verdeeld onder kwetsbare mensen die nog niet op de officiële priklijst staan.

Buitenschoolse opvang
Bso's maandag weer open, verder geen versoepelingen

Wie toch nog een beetje hoop had dat per 21 april versoepeld zou worden, komt van een koude kermis thuis. De terrassen gaan niet open en de avondklok wordt niet afgeschaft. Tot 28 april houdt het demissionair kabinet de voet op de rem.

Premier Mark Rutte
Terugkijken: Nieuwe versoepelingen pas na piek derde golf

Premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge gaven dinsdag om 19:00 uur weer een persconferentie over de huidige coronasituatie.

Avondklok 22:00 uur
Weinig ruimte voor versoepelingen, avondklok naar 22:00 uur

De besmettingscijfers zijn nog te hoog en daarom ziet het demissionair kabinet weinig ruimte voor versoepelingen. Wel gaat de avondklok vanaf volgende week woensdag een uurtje later in.

Premier Mark Rutte
Terugkijken: Coronamaatregelen worden verlengd tot 20 april

Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge gaven dinsdagavond om 19:00 uur een persconferentie over de huidige coronasituatie en de maatregelen.

ANP-428567995
Terugkijken: Persconferentie kabinet over coronamaatregelen

Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge gaven maandagavond een persconferentie over de coronamaatregelen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane