Overslaan en naar de inhoud gaan

Hudson's Bay vraagt uitstel van betaling aan

Geplaatst opdonderdag 28 november 2019 - 20:40

Warenhuisketen Hudson's Bay sluit mogelijk al voor 31 december definitief de deuren in Nederland.

De winkelketen, met ook een filiaal in Maastricht, heeft bij de rechter uitstel van betaling aangevraagd.

Faillissement
Dat maakt Hudson's Bay donderdagavond bekend. Doel van het uitstel is het voorkomen van een faillissement.

Einde van het jaar
De Canadese onderneming kan, vanwege een gerechtelijke uitspraak en voortvloeiende dwangsommen, zijn crediteuren naar eigen zeggen niet langer "gelijkelijk behandelen". In overleg met de bewindvoerder wordt gekeken of de winkels, zoals eerder aangekondigd, tot het einde van het jaar kunnen openblijven. De inmiddels begonnen opheffingsuitverkoop gaat gewoon door, zo staat in een verklaring.

Lees ook: Video: Einde Hudson's Bay ingeluid met start uitverkoop

Sociaal plan
Hudson's Bay Company (HBC) maakte half september bekend voor het einde van het jaar uit Nederland te vertrekken. Hudson's Bay heeft vijftien winkels in Nederland en circa 1400 mensen in dienst. Het destijds afgesloten sociaal plan voor het personeel blijft onveranderd van kracht.

Dwangsommen
Een woordvoerster kon desgevraagd niet aangeven op welke basis de dwangsommen zijn afgegeven en welke partijen worden geraakt door het uitstel van betaling. Hudson's Bay heeft onder meer nog leveranciers en betalingsverplichtingen vanwege het vastgoed dat langjarig wordt gehuurd.

Afspraak
Topman Jeroen Lokerse van vastgoedonderneming Cushman & Wakefield gaat er nog steeds van uit dat Hudson's Bay zich aan de gemaakte vastgoedafspraken houdt. Cushman treedt als adviseur op voor "het grootste deel van de verhuurders" van Hudson's Bay. Die hebben nog voor vele miljoenen aan langjarige huurgaranties uitstaan bij het Canadese Hudson's Bay Company (HBC). "Afspraken zijn afspraken, als je die maakt dan moet je je daar aan houden", zo benadrukt hij.

Lokerse bevestigde wel dat het contact tussen de vastgoedeigenaren en Hudson's Bay "heel minimaal" is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen