Overslaan en naar de inhoud gaan

Hudson's Bay sloot jaar af met tekort van bijna 74 miljoen

Geplaatst opmaandag 3 februari 2020 - 22:59

De Nederlandse tak van warenhuisketen Hudson's Bay sloot vorig jaar af met een tekort van bijna 74 miljoen euro.

Dat staat in het faillissementsverslag van de onderneming.

Maastricht
De keten, die in 2017 in Nederland werd gelanceerd met ook een winkel in Maastricht, heeft alles bij elkaar een schuld van 86 miljoen euro.

Tekort
Het verlies van 2019 staat niet op zichzelf. Een jaar eerder was het tekort bijna 81,5 miljoen euro en ook in 2017 moest er geld bij. Het ging toen om een tekort van 28,6 miljoen euro.

Opheffingsuitverkoop
Het faillissement van Hudson's Bay werd op 31 december uitgesproken. In de opheffingsuitverkoop zette het bedrijf bijna 23 miljoen euro om en zijn al kosten betaald. Het filiaal in Maastricht sloot een dag eerder al de deuren, omdat nagenoeg alle koopwaar al verkocht was.

Schuldeisers
Ongeveer 1100 schuldeisers hebben nu nog een schuld openstaan. Deze leveranciers hebben nog zeker 50 miljoen euro te goed. Ook verhuurders van panden willen geld zien. Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield heeft het bedrijf en de Canadese moeder Hudson's Bay Company (HBC) inmiddels gedagvaard. Ook CBRE, eigenaar van het pand aan de Grote Staat in Maastricht, wil dat Hudson's Bay zich aan de lange termijn-huurovereenkomst houdt.

V&D
Hudson's Bay wilde enkele jaren geleden de plek van het failliete V&D in het Nederlandse winkellandschap innemen, maar kampte met lage bezoekersaantallen. Half september vorig jaar kondigde de onderneming aan uit Nederland te gaan vertrekken en eind november werd uitstel van betaling aangevraagd. De bewindvoerders namen toen maatregelen om het eerder overeengekomen sociaal plan voor de ruim 1400 medewerkers veilig te stellen.

Curatoren vinden het nog te vroeg om met een analyse van de redenen van het faillissement te komen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen