Overslaan en naar de inhoud gaan

Hudson's Bay moet bezuinigen en mogelijk winkels sluiten

Geplaatst opmaandag 10 juni 2019 - 17:10

De met faillissement bedreigde warenhuisketen Hudson's Bay, met een vestiging in Maastricht, moet naar verwachting gaan bezuinigen.

Als onderdeel van de bezuinigingsoperatie is het mogelijk dat filialen dicht moeten. De Canadese keten kampt al vanaf de komst naar Nederland met tegenvallende resultaten, meldt nieuwssite NU.nl.

Niet volgens de verwachtingen
Volgens de Hudson's Bay Company (HBC) voldoen de prestaties van de winkels niet aan de verwachtingen. Daarom heeft het bedrijf een financieel adviseur in de arm genomen om de opties voor de Nederlandse tak te bekijken.

Lees ook: 'Sluiting dreigt voor Hudson's Bay'

Duitse tak
Terwijl HBC verantwoordelijk blijft voor de Nederlandse vestigingen, wordt de Duitse tak overgenomen door de Oostenrijkse branchegenoot Signa. Signa betaalt daar 1,5 miljard Canadese dollar voor, omgerekend een miljard euro.

Beurs
De opbrengsten van de verkoop van de Europese activiteiten zullen gebruikt worden om het bedrijf in Toronto van de beurs te halen. Het bod hiervoor ligt rond de 1,74 miljard euro. Daarmee wordt de nadruk terug op Noord-Amerika gelegd, waar de groeikansen het grootst zijn.

V&D
Hudson's Bay zit in Maastricht in het voormalige pand van de V&D. Na het faillissement van die warenhuisketen eind 2015 vestigde Hudson's Bay zich in heel Nederland in panden waar eerder V&D een winkel had.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen