Overslaan en naar de inhoud gaan

Hudson's Bay moet bezuinigen en mogelijk winkels sluiten

Geplaatst opmaandag 10 juni 2019 - 17:10

De met faillissement bedreigde warenhuisketen Hudson's Bay, met een vestiging in Maastricht, moet naar verwachting gaan bezuinigen.

Als onderdeel van de bezuinigingsoperatie is het mogelijk dat filialen dicht moeten. De Canadese keten kampt al vanaf de komst naar Nederland met tegenvallende resultaten, meldt nieuwssite NU.nl.

Niet volgens de verwachtingen
Volgens de Hudson's Bay Company (HBC) voldoen de prestaties van de winkels niet aan de verwachtingen. Daarom heeft het bedrijf een financieel adviseur in de arm genomen om de opties voor de Nederlandse tak te bekijken.

Lees ook: 'Sluiting dreigt voor Hudson's Bay'

Duitse tak
Terwijl HBC verantwoordelijk blijft voor de Nederlandse vestigingen, wordt de Duitse tak overgenomen door de Oostenrijkse branchegenoot Signa. Signa betaalt daar 1,5 miljard Canadese dollar voor, omgerekend een miljard euro.

Beurs
De opbrengsten van de verkoop van de Europese activiteiten zullen gebruikt worden om het bedrijf in Toronto van de beurs te halen. Het bod hiervoor ligt rond de 1,74 miljard euro. Daarmee wordt de nadruk terug op Noord-Amerika gelegd, waar de groeikansen het grootst zijn.

V&D
Hudson's Bay zit in Maastricht in het voormalige pand van de V&D. Na het faillissement van die warenhuisketen eind 2015 vestigde Hudson's Bay zich in heel Nederland in panden waar eerder V&D een winkel had.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen