Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hudson's Bay moet bezuinigen en mogelijk winkels sluiten

Geplaatst opmaandag 10 juni 2019 - 17:10

De met faillissement bedreigde warenhuisketen Hudson's Bay, met een vestiging in Maastricht, moet naar verwachting gaan bezuinigen.

Als onderdeel van de bezuinigingsoperatie is het mogelijk dat filialen dicht moeten. De Canadese keten kampt al vanaf de komst naar Nederland met tegenvallende resultaten, meldt nieuwssite NU.nl.

Niet volgens de verwachtingen
Volgens de Hudson's Bay Company (HBC) voldoen de prestaties van de winkels niet aan de verwachtingen. Daarom heeft het bedrijf een financieel adviseur in de arm genomen om de opties voor de Nederlandse tak te bekijken.

Lees ook: 'Sluiting dreigt voor Hudson's Bay'

Duitse tak
Terwijl HBC verantwoordelijk blijft voor de Nederlandse vestigingen, wordt de Duitse tak overgenomen door de Oostenrijkse branchegenoot Signa. Signa betaalt daar 1,5 miljard Canadese dollar voor, omgerekend een miljard euro.

Beurs
De opbrengsten van de verkoop van de Europese activiteiten zullen gebruikt worden om het bedrijf in Toronto van de beurs te halen. Het bod hiervoor ligt rond de 1,74 miljard euro. Daarmee wordt de nadruk terug op Noord-Amerika gelegd, waar de groeikansen het grootst zijn.

V&D
Hudson's Bay zit in Maastricht in het voormalige pand van de V&D. Na het faillissement van die warenhuisketen eind 2015 vestigde Hudson's Bay zich in heel Nederland in panden waar eerder V&D een winkel had.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen