Overslaan en naar de inhoud gaan

Hudson's Bay moet bezuinigen en mogelijk winkels sluiten

Geplaatst opmaandag 10 juni 2019 - 17:10

De met faillissement bedreigde warenhuisketen Hudson's Bay, met een vestiging in Maastricht, moet naar verwachting gaan bezuinigen.

Als onderdeel van de bezuinigingsoperatie is het mogelijk dat filialen dicht moeten. De Canadese keten kampt al vanaf de komst naar Nederland met tegenvallende resultaten, meldt nieuwssite NU.nl.

Niet volgens de verwachtingen
Volgens de Hudson's Bay Company (HBC) voldoen de prestaties van de winkels niet aan de verwachtingen. Daarom heeft het bedrijf een financieel adviseur in de arm genomen om de opties voor de Nederlandse tak te bekijken.

Lees ook: 'Sluiting dreigt voor Hudson's Bay'

Duitse tak
Terwijl HBC verantwoordelijk blijft voor de Nederlandse vestigingen, wordt de Duitse tak overgenomen door de Oostenrijkse branchegenoot Signa. Signa betaalt daar 1,5 miljard Canadese dollar voor, omgerekend een miljard euro.

Beurs
De opbrengsten van de verkoop van de Europese activiteiten zullen gebruikt worden om het bedrijf in Toronto van de beurs te halen. Het bod hiervoor ligt rond de 1,74 miljard euro. Daarmee wordt de nadruk terug op Noord-Amerika gelegd, waar de groeikansen het grootst zijn.

V&D
Hudson's Bay zit in Maastricht in het voormalige pand van de V&D. Na het faillissement van die warenhuisketen eind 2015 vestigde Hudson's Bay zich in heel Nederland in panden waar eerder V&D een winkel had.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen