Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hudson's Bay moet bezuinigen en mogelijk winkels sluiten

Geplaatst opmaandag 10 juni 2019 - 17:10

De met faillissement bedreigde warenhuisketen Hudson's Bay, met een vestiging in Maastricht, moet naar verwachting gaan bezuinigen.

Als onderdeel van de bezuinigingsoperatie is het mogelijk dat filialen dicht moeten. De Canadese keten kampt al vanaf de komst naar Nederland met tegenvallende resultaten, meldt nieuwssite NU.nl.

Niet volgens de verwachtingen
Volgens de Hudson's Bay Company (HBC) voldoen de prestaties van de winkels niet aan de verwachtingen. Daarom heeft het bedrijf een financieel adviseur in de arm genomen om de opties voor de Nederlandse tak te bekijken.

Lees ook: 'Sluiting dreigt voor Hudson's Bay'

Duitse tak
Terwijl HBC verantwoordelijk blijft voor de Nederlandse vestigingen, wordt de Duitse tak overgenomen door de Oostenrijkse branchegenoot Signa. Signa betaalt daar 1,5 miljard Canadese dollar voor, omgerekend een miljard euro.

Beurs
De opbrengsten van de verkoop van de Europese activiteiten zullen gebruikt worden om het bedrijf in Toronto van de beurs te halen. Het bod hiervoor ligt rond de 1,74 miljard euro. Daarmee wordt de nadruk terug op Noord-Amerika gelegd, waar de groeikansen het grootst zijn.

V&D
Hudson's Bay zit in Maastricht in het voormalige pand van de V&D. Na het faillissement van die warenhuisketen eind 2015 vestigde Hudson's Bay zich in heel Nederland in panden waar eerder V&D een winkel had.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen