Overslaan en naar de inhoud gaan

Hubert Bruls: 'Carnaval verplaatsen is slechte optie'

Geplaatst opwoensdag 22 december 2021 - 15:57

Carnaval volgend jaar verplaatsen vanwege corona is een slechte optie. Dat zegt Hubert Bruls voorzitter van het Veiligheidsberaad.

Wel is het volgens hem slim om nu al bezig te zijn met een alternatief programma.

Volksfeest
Bruls reageert daarmee op de brief van de Limburgse burgemeesters aan carnavalsverenigingen in de provincie om na te denken over een alternatieve invulling van dit volksfeest. Bruls: "Ik kan niet in een glazen bol kijken en zeggen hoe je het moet doen, maar alternatieven bedenken is altijd prima." Limburg is volgens hem een goede carnavalsprovincie waar voldoende goede mensen rondlopen om daar invulling aan te geven.

Video: L1

Stekker
De oud-burgemeester van Venlo zegt dat het altijd lastig is om op het juiste moment ergens de stekker uit te trekken. "Twee weken van te voren kan echt niet, want dan is de teleurstelling helemaal groot." Maar er komt volgens hem altijd een moment dat je toch de knoop moet doorhakken.

Lees ook: Burgemeesters: 'Denk na over alternatief carnaval'

Alternatief
Burgemeesters hebben de Limburgse carnavalsverenigingen opgeroepen om na te denken over alternatieve activiteiten rondom vastelaovond in februari. "We achten het zeer onwaarschijnlijk dat de situatie in februari zodanig is verbeterd, dat carnaval weer gevierd kan worden zoals we dat gewend zijn”, schreven de Limburgse burgemeesters.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen