Hubert Bruls (28 mei 2020)

Coronacrisis: Hubert Bruls krijgt dagelijks scheldmails

De voorzitter van het landelijke Veiligheidsberaad, burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen, krijgt sinds het begin van de coronacrisis haast dagelijks scheldmails.

Hubert Bruls te gast bij Limburg Centraal
Baas veiligheidsregio's: 'Zomerslaap coronavirus is kort'

Hubert Bruls, voorzitter van de 25 veiligheidsregio's in Nederland, is niet verbaasd over de plotselinge opleving van het coronavirus.

Handhaving politie bij café 't Pötterke, Kesselskade Maastricht (13 jun 2020)
'Horeca mag anderhalve meter niet laten versloffen'

Na twee weken van voornamelijk waarschuwen, gaan de burgemeesters in het hele land strenger optreden als klanten in de horeca zich niet aan de coronaregels houden.

Hubert Bruls (28 mei 2020)
Bruls: 'Versoepeling kan teruggedraaid worden'

Als de versoepeling van de maatregelen vanaf 1 juni leidt tot aanzienlijk meer besmettingen, kunnen die aanpassingen worden teruggedraaid.

Drukte in centrum Maastricht in tijden van corona (26 apr 2020)
'Kijk naar slimme looproutes in winkelstraten'

Nu meer mensen zich ondanks de coronamaatregelen weer op straat begeven is het zaak te kijken of bezoekers van winkelstraten zogenoemde slimme looproutes kunnen gaan volgen. Het gaat om routes die het mogelijk maken dat mensen voldoende afstand van elkaar kunnen houden.

politie agent uniform stock
'Bevoegdheden burgemeesters voldoende voor handhaving'

Burgemeesters hebben geen behoefte aan aanscherping van de maatregelen om de regels te handhaven tijdens de coronacrisis.

Burgemeesters: 'Pas wetten aan vanwege Brunssum'

Burgemeesters moeten, gezien de bestuurlijke chaos in de gemeente Brunssum, meer bevoegdheden krijgen om integriteit te bewaken en te bevorderen.

Bruls heeft geen spijt van bemoeienis onderzoek wietbeleid

Oud-burgemeester van Venlo, Hubert Bruls, heeft geen spijt dat hij zich bemoeid heeft met het wetenschappelijk onderzoek naar het wietbeleid. Venlo werd toentertijd buiten het onderzoek gehouden waarna de burgervader actie ondernam.

'Oud-burgemeester Venlo wilde terug in onderzoek wietpas'

Oud-burgemeester van Venlo Hubert Bruls heeft er op aangedrongen dat Venlo meegenomen zou worden in een onderzoeksrapport over de wietpas.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten