Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hovenier zet kelder in brand tijdens verwijderen onkruid

Geplaatst opmaandag 16 juli 2018 - 14:26

De droogte zorgt afgelopen week niet alleen voor natuurbranden. Dit keer was in Venlo een kelder het 'slachtoffer' van de droogte.

Een hovenier was maandagochtend fanatiek bezig met het verwijderen van onkruid op het trottoir aan de Stalbergweg. Met een handbrander zette hij per ongeluk een partij bladeren in de hens. Die bladeren kwamen vervolgens door een opening in een kelder terecht.

Emmers water
"Er bleef maar rook uit de kelder komen", vertelt de geschrokken hovenier tegen Omroep Venlo. "Ik heb nog met emmers water geprobeerd om het brandje te blussen, maar dat lukte niet." Buurtbewoners belden vervolgens de brandweer en die had het vuur snel onder controle.

De hovenier is flink geschrokken. "Ik heb nog nooit zoveel brandweer en politie bij elkaar gehad", zegt hij. Om herhaling te voorkomen, gaat hij komende dagen toch maar met een handmaaier de strijd aan met het onkruid.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen