Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hovenier zet kelder in brand tijdens verwijderen onkruid

Geplaatst opmaandag 16 juli 2018 - 14:26

De droogte zorgt afgelopen week niet alleen voor natuurbranden. Dit keer was in Venlo een kelder het 'slachtoffer' van de droogte.

Een hovenier was maandagochtend fanatiek bezig met het verwijderen van onkruid op het trottoir aan de Stalbergweg. Met een handbrander zette hij per ongeluk een partij bladeren in de hens. Die bladeren kwamen vervolgens door een opening in een kelder terecht.

Emmers water
"Er bleef maar rook uit de kelder komen", vertelt de geschrokken hovenier tegen Omroep Venlo. "Ik heb nog met emmers water geprobeerd om het brandje te blussen, maar dat lukte niet." Buurtbewoners belden vervolgens de brandweer en die had het vuur snel onder controle.

De hovenier is flink geschrokken. "Ik heb nog nooit zoveel brandweer en politie bij elkaar gehad", zegt hij. Om herhaling te voorkomen, gaat hij komende dagen toch maar met een handmaaier de strijd aan met het onkruid.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Recordopbrengst L1 Samen voor de Voedselbank!

Limburg, wat een warmte! Bedankt allemaal! 346.971 producten voor L1 Samen voor de Voedselbank!

En je kunt nog steeds online een voedselpakket doneren. Dat kan t/m 31 december.

Doneer hier online
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen