Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hovenier zet kelder in brand tijdens verwijderen onkruid

Geplaatst opmaandag 16 juli 2018 - 14:26

De droogte zorgt afgelopen week niet alleen voor natuurbranden. Dit keer was in Venlo een kelder het 'slachtoffer' van de droogte.

Een hovenier was maandagochtend fanatiek bezig met het verwijderen van onkruid op het trottoir aan de Stalbergweg. Met een handbrander zette hij per ongeluk een partij bladeren in de hens. Die bladeren kwamen vervolgens door een opening in een kelder terecht.

Emmers water
"Er bleef maar rook uit de kelder komen", vertelt de geschrokken hovenier tegen Omroep Venlo. "Ik heb nog met emmers water geprobeerd om het brandje te blussen, maar dat lukte niet." Buurtbewoners belden vervolgens de brandweer en die had het vuur snel onder controle.

De hovenier is flink geschrokken. "Ik heb nog nooit zoveel brandweer en politie bij elkaar gehad", zegt hij. Om herhaling te voorkomen, gaat hij komende dagen toch maar met een handmaaier de strijd aan met het onkruid.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen