Schermafbeelding 2020-10-18 om 18.46.22

'Psychische klachten nemen alweer toe'

De psychische klachten van mensen, als gevolg van de nieuwe coronamaatregelen, nemen alweer toe, die conclusie trekt psychologe Marly Senden.

Edit - L1set2_8007
Op bedevaart: in de voetsporen van Sint Gerlachus

De Heilige Sint Gerlachus deed het elke dag op blote voeten: op bedevaart van Houthem naar Maastricht. Op elke laatste zaterdag van augustus wordt deze tocht door pelgrims opnieuw afgelegd. Weliswaar met schoenen, maar wel in dezelfde geest.

Wilde paarden (30 jul 2020)
Agressieve wilde paarden afgemaakt na bijten wandelaar

Stichting Het Limburgs Landschap heeft woensdag twee agressieve konikpaarden laten afmaken die in natuurgebied Ingendael bij Houthem stonden. Dat een wandelaar vorige week werd gebeten, was voor de natuurorganisatie de druppel.

expositie kanunniken in Sint Gerlach (29-07-2020)
Expositie over de kloosterling die de 'vot' werd nagedragen

Bij Heiligdom Sint Gerlach in Houthem is de hele zomer een tentoonstelling te zien over kanunniken. Dat waren kloosterlingen met hoog aanzien en vaak van adel, met een leven dat veelal in het teken stond van bidden, bidden en bidden.

Vandalen vernielen standbeeld van CV de Boschrave Houthem nr 1 (09 jan 2020)
Standbeeld van CV de Boschrave vernield

Het standbeeld van carnavalsvereniging De Boschrave in Houthem is in de nacht van woensdag op donderdag vernield.

Gevluchte mensen uit vrachtwagen A2 zijn migranten

De groep van ongeveer dertig mensen die donderdagochtend uit een vrachtwagen op de A2 bij Gronsveld vluchtte en over de A2 in de richting van de Maastrichtse wijk De Heeg rende, bestaat uit migranten.

Slaapproblemen: hoe kom je er vanaf?

Ziekenhuizen en speciale slaapcentra in Limburg zien het aantal mensen met slaapproblemen stijgen. Momenteel heeft zo'n twintig procent van alle mensen een slaapprobleem.

Helikopteroverlast van Verstappen-fans aan de kaak gesteld

Max Verstappen kreeg afgelopen weekend veel steun van landgenoten op het circuit van Spa-Francorchamps. Velen gingen met de auto, maar wie iets meer te besteden had, kon ook gebruikmaken van een rechtstreekse pendeldienst per helikopter vanuit Houthem.

Resten Romeinse weg gevonden in Houthem

Op het terrein van Château Sint Gerlach in Houthem zijn resten gevonden van de tweeduizend jaar oude Via Belgica.

Appartement Houthem op slot na drugsvondst

Een appartement in Houthem gaat de komende zes maanden op slot na de vondst van anderhalve kilo harddrugs.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten