Gesnoeid hout gaat in vlammen op in Vijlen

De brandweer is in de vroege uurtjes van Hemelvaartsdag uitgerukt voor een grote buitenbrand op Camerig, Vijlen. Een grote hoeveelheid gesnoeid hout had vlamgevat.

Stapel hout onder hoogspanningskabels in brand

De brandweer van Meerssen heeft in de nacht van zaterdag op zondag een brandende stapel hout onder een hoogspanningskabel geblust.

Vlammenzee in Margraten is schuur te machtig

Een schuur in Margraten heeft in de nacht van donderdag op vrijdag vlam gevat. Dat bleek te veel voor het pandje; dat is ingestort.

Gebouw vol hout en stro staat in lichterlaaie

Er woedt een brand in een oud woonhuis in Gronsveld. De brandweer is rond 6:40 uur opgeroepen om het vuur aan de Weg door de Grub te blussen.

Venray verdient geld aan storm dankzij verkoop bomen

De gemeente Venray heeft een slaatje geslagen uit de januaristorm. De verkoop van het hout van de omgewaaide bomen en takken heeft de gemeente 17.500 euro opgeleverd.

DSM spil in onderzoek naar chemicaliën uit hout

Een consortium van veertien Europese partijen gaat onder leiding van DSM onderzoeken hoe chemicaliën zijn te winnen uit afvalhout.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten