Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Houding Vlamingen in tramdossier ergert Maastricht

Geplaatst opvrijdag 25 september 2015 - 22:41

Het stadsbestuur van Maastricht en de provincie Limburg hebben hun ongenoegen uitgesproken over de houding van de Vlaamse regering in het tramdossier.

Aanleiding is het interview dat minister-president Geert Bourgeois gaf in Het Belang van Limburg. Bourgeois zei daarin voor de tram tussen Hasselt en Maastricht enkel een eindhalte bij het station van Maastricht te accepteren. Zo niet, dan geen tram, stelde Bourgeois. Vanwege problemen met de Wilhelminabrug is die eindhalte echter geen haalbare kaart, waardoor Maastricht de eindhalte voorlopig op Mosae Forum heeft gesteld.

Zeer verbaasd
Stadsbestuur en provincie willen nu van mobiliteitsminister Ben Weyts, met wie onderhandeld wordt over de tram, weten of hij achter de uitspraken van Bourgeois staat. Wethouder John Aarts en deputé Patrick van der Broeck schrijven in een brief 'zeer verbaasd' te zijn over de uitspraken van de minister-president. "De harde uitspraken van de heer Bourgeois doen geen recht aan het zorgvuldige proces en passen niet in de sfeer van onze afspraken."

Overleg
Bij een overleg in juni vroegen beide bestuurders Weyts of de resultaten van het onderzoek naar een alternatieve eindhalte bij voorbaat zou worden afgewezen. De minister antwoordde daar ontkennend op, zo halen Aarts en Van der Broeck aan in hun brief.

Minister reageert niet
Ook over Weyts zelf bestaat onvrede, zo valt af te leiden uit de brief. De minister reageert volgens de Limburgse bestuurders niet op verzoeken om een afspraak te maken om de stand van zaken te bespreken. "Bij onze mail van 18 september is wederom gevraagd om ruimte te maken voor overleg in dit belangrijke dossier. Ook daarop is wederom niet gereageerd."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Officiële krabbel onder tramplannen Maastricht-Hasselt
Belgen lijken alsnog akkoord met sneltram Maastricht-Hasselt
'Geen definitief akkoord over tramlijn Maastricht-Hasselt'
'Tram tot station Maastricht, of helemaal geen tram'
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen