Overslaan en naar de inhoud gaan

Houding Vlamingen in tramdossier ergert Maastricht

Geplaatst opvrijdag 25 september 2015 - 22:41

Het stadsbestuur van Maastricht en de provincie Limburg hebben hun ongenoegen uitgesproken over de houding van de Vlaamse regering in het tramdossier.

Aanleiding is het interview dat minister-president Geert Bourgeois gaf in Het Belang van Limburg. Bourgeois zei daarin voor de tram tussen Hasselt en Maastricht enkel een eindhalte bij het station van Maastricht te accepteren. Zo niet, dan geen tram, stelde Bourgeois. Vanwege problemen met de Wilhelminabrug is die eindhalte echter geen haalbare kaart, waardoor Maastricht de eindhalte voorlopig op Mosae Forum heeft gesteld.

Zeer verbaasd
Stadsbestuur en provincie willen nu van mobiliteitsminister Ben Weyts, met wie onderhandeld wordt over de tram, weten of hij achter de uitspraken van Bourgeois staat. Wethouder John Aarts en deputé Patrick van der Broeck schrijven in een brief 'zeer verbaasd' te zijn over de uitspraken van de minister-president. "De harde uitspraken van de heer Bourgeois doen geen recht aan het zorgvuldige proces en passen niet in de sfeer van onze afspraken."

Overleg
Bij een overleg in juni vroegen beide bestuurders Weyts of de resultaten van het onderzoek naar een alternatieve eindhalte bij voorbaat zou worden afgewezen. De minister antwoordde daar ontkennend op, zo halen Aarts en Van der Broeck aan in hun brief.

Minister reageert niet
Ook over Weyts zelf bestaat onvrede, zo valt af te leiden uit de brief. De minister reageert volgens de Limburgse bestuurders niet op verzoeken om een afspraak te maken om de stand van zaken te bespreken. "Bij onze mail van 18 september is wederom gevraagd om ruimte te maken voor overleg in dit belangrijke dossier. Ook daarop is wederom niet gereageerd."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Officiële krabbel onder tramplannen Maastricht-Hasselt
Belgen lijken alsnog akkoord met sneltram Maastricht-Hasselt
'Geen definitief akkoord over tramlijn Maastricht-Hasselt'
'Tram tot station Maastricht, of helemaal geen tram'
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen