Overslaan en naar de inhoud gaan

Houding Vlamingen in tramdossier ergert Maastricht

Geplaatst opvrijdag 25 september 2015 - 22:41

Het stadsbestuur van Maastricht en de provincie Limburg hebben hun ongenoegen uitgesproken over de houding van de Vlaamse regering in het tramdossier.

Aanleiding is het interview dat minister-president Geert Bourgeois gaf in Het Belang van Limburg. Bourgeois zei daarin voor de tram tussen Hasselt en Maastricht enkel een eindhalte bij het station van Maastricht te accepteren. Zo niet, dan geen tram, stelde Bourgeois. Vanwege problemen met de Wilhelminabrug is die eindhalte echter geen haalbare kaart, waardoor Maastricht de eindhalte voorlopig op Mosae Forum heeft gesteld.

Zeer verbaasd
Stadsbestuur en provincie willen nu van mobiliteitsminister Ben Weyts, met wie onderhandeld wordt over de tram, weten of hij achter de uitspraken van Bourgeois staat. Wethouder John Aarts en deputé Patrick van der Broeck schrijven in een brief 'zeer verbaasd' te zijn over de uitspraken van de minister-president. "De harde uitspraken van de heer Bourgeois doen geen recht aan het zorgvuldige proces en passen niet in de sfeer van onze afspraken."

Overleg
Bij een overleg in juni vroegen beide bestuurders Weyts of de resultaten van het onderzoek naar een alternatieve eindhalte bij voorbaat zou worden afgewezen. De minister antwoordde daar ontkennend op, zo halen Aarts en Van der Broeck aan in hun brief.

Minister reageert niet
Ook over Weyts zelf bestaat onvrede, zo valt af te leiden uit de brief. De minister reageert volgens de Limburgse bestuurders niet op verzoeken om een afspraak te maken om de stand van zaken te bespreken. "Bij onze mail van 18 september is wederom gevraagd om ruimte te maken voor overleg in dit belangrijke dossier. Ook daarop is wederom niet gereageerd."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Officiële krabbel onder tramplannen Maastricht-Hasselt
Belgen lijken alsnog akkoord met sneltram Maastricht-Hasselt
'Geen definitief akkoord over tramlijn Maastricht-Hasselt'
'Tram tot station Maastricht, of helemaal geen tram'
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen