Overslaan en naar de inhoud gaan

Hotspot Limburg: 90 procent van Limburgers last van hitte

Geplaatst opdonderdag 2 augustus 2018 - 20:29

Ruim 90 procent van de Limburgers heeft last van de langdurige en extreme hitte. Ze liggen 's nachts vaker wakker, hebben meer last van overmatig zweten en zijn te moe om iets te ondernemen.

Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Flycatcher in Maastricht onder een representatieve groep van 750 Limburgers ouder dan 18 jaar.

Acht hotspots
De afgelopen weken had Nederland te kampen met een hittegolf, waarbij de temperaturen opliepen tot 38 graden. Van de tien heetste plekken in Nederland, bleken er acht in Limburg te liggen. Waar we normaal gesproken een warme zomer als prettig ervaren, blijkt uit het onderzoek dat de langdurige en extreme hitte van de afgelopen dagen door 91 procent als vervelend en té warm is ervaren. Daarbij blijken vrouwen vaker last te hebben van de hitte dan mannen.

Hitteplan
Limburgers volgen onbewust de adviezen in het Nationaal Hitteplan om de warmte tegen te gaan. Toch let 30 procent, naar aanleiding van het hitteplan, niet extra op de adviezen. Een zesde van de Limburgers, voornamelijk hoogopgeleiden, vindt de adviezen zelfs overbodig.

Lees ook: RIVM haalt hitteplan weer uit de la

Daarnaast vindt een kwart van de Limburgers de media-aandacht over de warme dage en het hitteplan overdreven.

Foto: Flycatcher

Volg het Solar Weekend Festival in Roermond via de festivalrubriek van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen