Overslaan en naar de inhoud gaan

Hotelvleugel Van der Valk in Heerlen wordt gesloopt

Geplaatst opvrijdag 19 februari 2016 - 6:47

De door brand beschadigde vleugel van hotel Van der Valk in Heerlen wordt geheel gesloopt.

Daarvoor in de plaats komt een aanbouw met een relatie met landgoed Terworm.

Tijdelijk restaurant
Op de parkeerplaats komt medio april een tijdelijk restaurant met keuken voor minimaal een jaar. Het pop-uprestaurant wordt een loodsachtige constructie van duizend vierkante meter met 325 zitplaatsen - én de traditionele toekan op het dak. Het kunststoffen gebouw wordt aan de buitenkant bekleed en beplakt, omdat het prominent zichtbaar zal zijn vanaf de autoweg. Het zal minimaal een jaar dienst doen tot de nieuwe hotelvleugel klaar is.

Geen vergaderingen
Ruim een jaar lang kunnen daarom geen grote vergaderingen, feesten en bijeenkomsten bij Van der Valk plaatsvinden. Die zijn zo veel mogelijk ondergebracht bij collega- hotels in de regio. De aanvankelijk geplande partytent is geschrapt omdat Van der Valk door de volledige sloop een tijdelijke voorziening voor vier seizoenen zocht.

Hotel open in maart
Directeur Freek van der Valk verwacht dat het hotel over een maand weer hotelgasten gaat ontvangen. Die worden de eerste weken met een shuttlebus naar het centrum van Heerlen vervoerd, waar ze een restaurant naar keuze kunnen bezoeken. Als het tijdelijke restaurant opent, stopt de shuttleservice.

De brand die tijdens werkzaamheden op 21 januari ontstond in het zalen- en restaurantgedeelte, heeft meer schade veroorzaakt dan brandweer en hoteldirectie eerst dachten.

Lees ook: Grote brand bij Van der Valk-hotel in Heerlen.

"De vleugel is voor twee derde total loss. De constructie is tot op de vloer verbrand. Daarom gaan we dit deel vanaf maandag helemaal slopen", zegt Freek van der Valk. Direct na de brand voorzag hij snel weer gasten te ontvangen en ontbijt in een tent te serveren. Vier weken later is er nog steeds geen gast.

Schade: 5-7 miljoen
"Het heeft geen zin om mensen hier te hebben in de chaos. Iemand is pas langs security heen geglipt en heeft een koffie besteld voor 2,30 euro. Dat is de enige omzet die we de afgelopen vier weken hebben gehad." Hij schat de schade op 5 à 7 miljoen euro. "We kunnen het hebben, we zitten in een sterke groep."

Van der Valk is een van de negen aandeelhouders in de Van der Valk-groep die dertig hotels bezit. Het concrete nieuwbouwplan maakt hij later bekend.

Lees hier al het nieuws over de brand bij Van der Valk.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Grote brand bij Van der Valk-hotel in Heerlen
Brand legt restaurant Van der Valk-hotel Heerlen in de as
Nacontrole en inventarisatie bij uitgebrande Van der Valk
Van der Valk Heerlen wil restaurant voorlopig in tent
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen