Overslaan en naar de inhoud gaan

Hotelschool start met bouw nieuwe studentencampus

Geplaatst opwoensdag 3 april 2019 - 17:45

De studentencampus van Hotel Management School Maastricht wordt vernieuwd en uitgebreid.

Woensdag werden de eerste palen symbolisch in de grond geslagen.

Start bouw
Met de bouw van de nieuwe campus wil de hotelschool zichzelf aantrekkelijker maken voor nieuwe studenten. "De gebouwen die we nu hebben, lopen langzamerhand op hun einde, daarnaast is onze school gegroeid en is er meer plek nodig voor eerstejaars studenten", aldus directeur Ad Smits.

390 studenten
De huidige 260 woonunits worden gerenoveerd of gesloopt. De campus, die in 2021 helemaal klaar moet zijn, biedt plaats aan 390 studenten.

Lees ook: Nieuwe studentenkamers op campus Hotelschool

Overlast
De nieuwe campus moet de overlast in de buurt verminderen. Bij de voorbereidingen is de Buurtraad Limmel dan ook nauw betrokken geweest. Ze zijn enthousiast over de bouw. "De woonunits liggen een stuk verder af van de wijk en zijn bovendien een stuk beter geïsoleerd. Daarnaast zullen er hierdoor eveneens minder eerstejaars studenten zich in de wijk vestigen", zegt Chris Meys, voorzitter van de buurtraad.

Pilot
De gemeente Maastricht ziet deze campus als een soort van pilot voor meerdere campussen. "Het is de bedoeling dat we voldoende huisvesting voor studenten hebben”, zegt wethouder Bert Jongen. "Het stadsbestuur is aan het kijken hoe we op termijn campussen kunnen oprichten."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen