Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hotelboeven sloegen toe in Meerssen: 'Voelde me zo dom'

Geplaatst opwoensdag 16 januari 2019 - 6:00

Een bed and breakfast in Meerssen is slachtoffer geworden van oplichtersduo Jan (63) en Jolanda (54). Het stel heeft door heel Nederland een spoor van onbetaalde rekeningen achtergelaten.

De Volkskrant publiceerde dinsdag een uitgebreid achtergrondverhaal over het stel.

De eigenaresse van de Meerssense bed and breakfast bevestigt tegenover L1 dat zij één van de gedupeerden is. Ze was in mei 2018 het haasje.

Vreemde eend
Uit documenten die L1 heeft ingezien, blijkt dat het duo in zeker twintig Nederlandse steden heeft toegeslagen. Meerssen was een vreemde eend in de bijt, aangezien het stel veelal in het noorden en het oosten van het land op boevenpad ging. Wel was de handelswijze identiek: Jan en Jolanda betaalden steeds voor één nacht, verlengden dan hun verblijf, maar betaalden nooit voor die extra dagen.

Prima gasten
De eigenaresse van de bed and breakfast in Meerssen, die liever niet bij naam genoemd wordt, omschrijft de twee als 'prima gasten'. "Niet per se mijn type mensen, maar wel vriendelijk. Toen ze langer wilden blijven, zeiden ze dat ze niet konden betalen. Hun pasjes lagen nog thuis, zeiden ze. We spraken af dat ze me het geld later zouden overmaken", vertelt het slachtoffer. Jan vroeg ook 'leefgeld', 500 euro om zo te kunnen besteden. "Dat wilde hij lenen. Daarmee ging ik akkoord, nadat we een contractje hadden opgesteld. En ik nam een foto van zijn rijbewijs."

Akelige mensen
Dat ze het geld nooit zou krijgen, had de vrouw nooit gedacht. "Nee, ze kruipen zó onder je huid. Het zijn wat dat betreft echt akelige mensen. Jan deed allerlei klusjes in de tuin, verwijderde onkruid van de paden. En Jolanda kookte elke dag. 'Dat hoeft toch niet, jullie zijn op vakantie', zei ik dan. Maar ze deden het met alle plezier. Daarom had ik er geen erg in. Maar ja, toen vertrokken ze en de betalingen kwamen maar niet binnen..." Ze werd in totaal voor ruim 900 euro bedonderd.

Overwogen te stoppen
Afgelopen zomer kwam de zaak aan het rollen, toen een andere hoteleigenaar informatie over Jan en Jolanda op Facebook plaatste. De politie ging de zaak onderzoeken. "Daar was ik erg blij om, want ik zat er erg mee in mijn maag. Ik heb zelfs overwogen om te stoppen met mijn zaak, want ik handel op basis van vertrouwen. En ik voelde me zó dom, ik schaamde me dat ik deze mensen heb vertrouwd."

De twee kwamen dinsdag voor de rechter, in Assen. Justitie eiste vier jaar celstraf voor Jan en drie jaar gevangenis voor Jolanda. Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen