Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hotelboeven sloegen toe in Meerssen: 'Voelde me zo dom'

Geplaatst opwoensdag 16 januari 2019 - 6:00

Een bed and breakfast in Meerssen is slachtoffer geworden van oplichtersduo Jan (63) en Jolanda (54). Het stel heeft door heel Nederland een spoor van onbetaalde rekeningen achtergelaten.

De Volkskrant publiceerde dinsdag een uitgebreid achtergrondverhaal over het stel.

De eigenaresse van de Meerssense bed and breakfast bevestigt tegenover L1 dat zij één van de gedupeerden is. Ze was in mei 2018 het haasje.

Vreemde eend
Uit documenten die L1 heeft ingezien, blijkt dat het duo in zeker twintig Nederlandse steden heeft toegeslagen. Meerssen was een vreemde eend in de bijt, aangezien het stel veelal in het noorden en het oosten van het land op boevenpad ging. Wel was de handelswijze identiek: Jan en Jolanda betaalden steeds voor één nacht, verlengden dan hun verblijf, maar betaalden nooit voor die extra dagen.

Prima gasten
De eigenaresse van de bed and breakfast in Meerssen, die liever niet bij naam genoemd wordt, omschrijft de twee als 'prima gasten'. "Niet per se mijn type mensen, maar wel vriendelijk. Toen ze langer wilden blijven, zeiden ze dat ze niet konden betalen. Hun pasjes lagen nog thuis, zeiden ze. We spraken af dat ze me het geld later zouden overmaken", vertelt het slachtoffer. Jan vroeg ook 'leefgeld', 500 euro om zo te kunnen besteden. "Dat wilde hij lenen. Daarmee ging ik akkoord, nadat we een contractje hadden opgesteld. En ik nam een foto van zijn rijbewijs."

Akelige mensen
Dat ze het geld nooit zou krijgen, had de vrouw nooit gedacht. "Nee, ze kruipen zó onder je huid. Het zijn wat dat betreft echt akelige mensen. Jan deed allerlei klusjes in de tuin, verwijderde onkruid van de paden. En Jolanda kookte elke dag. 'Dat hoeft toch niet, jullie zijn op vakantie', zei ik dan. Maar ze deden het met alle plezier. Daarom had ik er geen erg in. Maar ja, toen vertrokken ze en de betalingen kwamen maar niet binnen..." Ze werd in totaal voor ruim 900 euro bedonderd.

Overwogen te stoppen
Afgelopen zomer kwam de zaak aan het rollen, toen een andere hoteleigenaar informatie over Jan en Jolanda op Facebook plaatste. De politie ging de zaak onderzoeken. "Daar was ik erg blij om, want ik zat er erg mee in mijn maag. Ik heb zelfs overwogen om te stoppen met mijn zaak, want ik handel op basis van vertrouwen. En ik voelde me zó dom, ik schaamde me dat ik deze mensen heb vertrouwd."

De twee kwamen dinsdag voor de rechter, in Assen. Justitie eiste vier jaar celstraf voor Jan en drie jaar gevangenis voor Jolanda. Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen