Overslaan en naar de inhoud gaan

Hotel-restaurant La Casa Valkenburg moet twee weken dicht

Geplaatst opdinsdag 2 februari 2021 - 13:56

Hotel-restaurant La Casa in Valkenburg moet voor de duur van twee weken de deuren sluiten vanwege het overtreden van de coronamaatregelen.

Dat heeft de voorzieningenrechter dinsdag besloten.

Drank op het terras
Het terras zou volgens de gemeente Valkenburg aan de Geul illegaal zijn gebruikt op 5 december vorig jaar. Buitengewone opsporingsambtenaren constateerden dat twaalf mensen destijds drankjes aan het nuttigen waren op het terras. Volgens burgemeester Jan Schrijen werden de drankjes verkocht door het hotel-restaurant.

Dwangsom als optie
Daar was La Casa het niet mee eens. Het Spaans-Italiaans hotel-restaurant ontkende de zaken en stelde dat Schrijen de zaak niet mag sluiten. Volgens La Casa klopte het rapport niet dat opgesteld is door de boa's. De horecagelegenheid betwist dat ze drankwaren heeft verkocht aan mensen en dat die ter plaatse werden genuttigd. Het hotel-restaurant vindt dat ze eerst gewaarschuwd hadden moeten worden. Daarnaast stelt La Casa dat ze niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor wat er op het terras gebeurd is. Bijkomend had het hotel-restaurant liever een dwangsom gezien dan een sluiting.

Eerder de mist in
Toch ging de voorzieningsrechter niet mee met het verhaal van La Casa. De rechter twijfelde niet aan het rapport en oordeelde dat de burgervader van Valkenburg aan de Geul de zaak gewoon mag dichtgooien. La Casa heeft een vergunning voor het terras en uit de rapportage is gebleken dat het als zodanig in gebruik was. Vanwege de huidige coronamaatregelen is dat verboden. Volgens de rechter was de horecagelegenheid al eerder op de vingers getikt, namelijk in juni 2020. Wat er zich toen heeft afgespeeld, is niet duidelijk.

Coronavirus
Door de sluiting loopt het hotel-restaurant twee weken inkomsten mis. En dat begrijpt de rechter maar al te goed. Alleen kan volgens de rechtspraak de gemeente niet afzien van het sluiten van de zaak. De rechtbank vindt het belangrijk dat de horecagelegenheid op slot gaat, omdat voorkomen moet worden dat ze in toekomst bijdraagt aan het verspreiden van het coronavirus.

Of La Casa dinsdag nog (afhaal)bestellingen mag opnemen, is niet bekend. De zaak moet binnen twee dagen na de uitspraak op slot.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen