Overslaan en naar de inhoud gaan

Hospital Control Room: overzicht van lege ziekenhuisbedden

Geplaatst opvrijdag 27 maart 2020 - 20:28

Het Zuyderland ziekenhuis opent een zogenoemde Hospital Control Room waarmee direct te zien is hoeveel bedden in een ander ziekenhuis nog vrij zijn.

In het commandocentrum staan acht grote schermen, waarbij het crisisteam direct zicht heeft op de situatie in andere Limburgse ziekenhuizen zoals Laurentius, MUMC+ of VieCurie. Zo kunnen de kwetsbare patiënten direct verdeeld worden over de ziekenhuizen met beschikbare IC-capaciteit, mocht dat nodig zijn. Data-analisten en ICT'ers werken onder leiding van chirurgen aan de nieuwe ruimte. Het commandocentrum functioneert vanaf zaterdag.

Als geroepen
"
We noemen het zelf een 'situation room'," vertelt Guy Mostard, internist in Zuyderland. "Inderdaad, zoals in de films. Er is een week aan gewerkt, super dat het nu functioneert. We zien trends en ontwikkelingen, dus we kunnen beter plannen. Instroom, doorstroom, ook naar de verpleeghuizen, alles is hier zichtbaar."

Het Limburgse commandocentrum valt straks onder het landelijke regiecentrum, dat in Rotterdam wordt opgestart. De vroege start blijkt pure noodzaak. "Ons Regionaal Overleg Acute Zorg heeft nu al contacten in Duitsland. We konden niet wachten totdat die lijnen werden uitgelegd via het landelijk coördinatiecentrum. Vanuit Duitsland is al hulp toegezegd."

Aanbod
Zo heeft de universiteitskliniek in Aken aan Maastricht UMC+ al bedden aangeboden. Mocht de intensive care in Maastricht de toestroom van patiënten niet meer aankunnen, dan is het Duits ziekenhuis bereid om hen op te vangen.

Lees ook: Mogelijk Limburgse coronapatiënten naar Aken

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen