Overslaan en naar de inhoud gaan

Hospice Mook opgeschort in afwachting van schaapskudde

Geplaatst opzaterdag 1 februari 2020 - 18:06

Hospice-eigenaar Ton Thissen in Mook is bang dat een kudde schapen zijn plannen in het water gooit om mensen rustige laatste dagen te bezorgen.

Thissen begon aan de bouw van zijn hospice toen zijn buurman, pal tegenover het hospice, nog een kudde van 100 schapen had. Maar hij wist niet dat schapenhouder Derks die kudde wil uitbreiden naar 400 dieren.

Theetuin
Ook heeft de boer een vergunning ingediend voor een theetuin met speelmogelijkheden voor kinderen. Thissen verwacht geur- en geluidsoverlast als de gemeente de bouw daarvan toestaat. Maar die procedure duurt al maanden.

IJskast
Thissen benadrukt niets tegen schapen en spelende kinderen te hebben, maar wel tegen geur en geluidsoverlast. Omdat er nog geen duidelijkheid is heeft Thissen zijn plannen in de ijskast gezet. De hospice is afgebouwd, maar staat al maanden leeg. "Ik ga niet open zolang er geen duidelijkheid is", aldus Thissen.

Stikstof
Wethouder Geertjan Wienhoven zegt dat het allemaal zo lang duurt omdat de schapenhouder eerst onderzoek moet doen naar de uitstoot van stikstof. "Juist in deze tijd moeten we weten hoe het zit met de milieuaspecten. Zolang dat rapport er niet is kunnen wij niets. Daarna is de gemeenteraad aan zet."

Reactie
Buurman Derks is ook niet gelukkig met de gemeente: "Het stikstofverhaal zou niet van toepassing zijn geweest, als wij anderhalf jaar geleden meteen de juiste mensen voor ons hadden gehad en goed geholpen zouden zijn", zei hij eerder tegen De Gelderlander.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen