Overslaan en naar de inhoud gaan

Horsterse meest inspirerende Nederlander met een beperking

Geplaatst opzondag 23 september 2018 - 17:22

Imke Emons heeft de Gouden Venus van Milo gewonnen. Dat is de prijs voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking.

Dat werd zondag bekendgemaakt in de Jaarbeurs in Utrecht. Emons ontving van het publiek en de vakjury de meeste stemmen van de de 100 genomineerden. Met het binnenslepen van de prijs kreeg de winnares uit Horst ook 10.000 euro.

Reuma
De 33-jarige Emons heeft reuma en ernstige nekproblemen. Het was zelfs nog de vraag of ze bij de prijsuitreiking kon zijn, omdat ze veel pijn heeft door haar nekprobleem. Uiteindelijk reisde ze met een vriendin toch af naar Utrecht.

Blij
Ze was zichtbaar verrast dat ze de titel binnensleepte. "Ik wilde heel graag winnen om nog meer gezinnen te kunnen helpen. Maar het is altijd afwachten hoever je komt. Ik ben ontzettend blij."

LIVA
Het geldbedrag zal Emons besteden aan haar eigen goede doel Stichting LIVA die gezinnen ondersteunt bij complicaties in de zwangerschap, of die een kind hebben met een chronische, terminale, levensbedreigende ziekte of handicap.

De Gouden Venus van Milo werd voor de derde keer uitgereikt. Het is een initiatief van het goededoelenfonds van coöperatie DELA.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen