Overslaan en naar de inhoud gaan

Horster voetbalclub doelwit van vandalisme

Geplaatst opwoensdag 13 oktober 2021 - 17:12

Vandalen hebben afgelopen weekend met een bromfiets over de onlangs gerenoveerde kunstgrasvelden van voetbalclub RKsv Wittenhorst in Horst gereden.

"Ik heb goede hoop dat we de velden in dit geval nog kunnen herstellen met een borstelmethode. Maar dit kan natuurlijk niet zo doorgaan totdat er straks kuilen in het gras ontstaan", vertelt voorzitter Ron van den Bekerom.

Hij vermoedt dat de schade zaterdag is aangericht. De sporen zijn zondagochtend ontdekt. De Horster voetbalclub is op zoek naar getuigen.

Hangjongeren
Wittenhorst heeft al jaren last van hangjongeren die buiten openingsuren gebruikmaken van de velden. Zij richten vernielingen aan en laten rotzooi achter. Van den Bekerom: "Het is prima dat jongeren hier een balletje willen trappen, maar dan wel op een fatsoenlijke manier." Het sportpark grenst aan het bos en is via verschillende wandelpaden ook buiten openingsuren te betreden. "Wij vinden dat het sportpark toegankelijk moet blijven en betreuren het dan ook enorm dat vandalen er op deze manier mee omgaan", laat een woordvoerder van de gemeente Horst aan de Maas weten.

Beveiligingscamera's
Het bestuur van de voetbalclub is met de gemeente in gesprek over het incident van afgelopen weekend. De kunstgrasvelden zijn gerenoveerd met gemeenschapsgeld. Er wordt onderzocht of het mogelijk is om versneld beveiligingscamera’s te plaatsen op het sportpark.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen