Overslaan en naar de inhoud gaan

Horst krijgt nieuwe attractie vol optisch bedrog

Geplaatst opdinsdag 17 januari 2017 - 17:58

De gemeente Horst krijgt er een nieuwe attractie bij. Een café/restaurant wil er een multifunctioneel doolhof en museum van optisch bedrog gaan bouwen.

Ook moet er een zogenaamd 'huis op de kop' volgen: een letterlijk omgekeerde woning. Boscafé en restaurant Het Maasdal wil de trekpleister gaan realiseren. De gemeente Horst aan de Maas verleent medewerking aan de plannen van Het Maasdal en heeft het benodigde bestemmingsplan ter inzage gelegd.

Bijzondere effecten
De afscheidingen binnen het 2450 vierkante meter grote labyrint in de Kasteelse Bossen gaat bestaan uit hout en groene beplanting. In het doolhof verrijzen meerdere 'belevingsruimten' waarin ‘illusionistische zaken’ worden getoond. Volgens de initiatiefnemer wordt door het gebruik van zichtlijnen in het labyrint en de plaatsing van diverse objecten ‘een visueel bedrog wordt gecreëerd met bijzondere effecten’.

Voorbeeld
Volgens het bestemmingsplan hebben drie verspreid over de wereld gelegen attracties gediend als voorbeeld voor het project in Horst. Onbekend is om welke dit gaat. In Tirol (Oostenrijk) staat het museum Haus steht Kopf waarin bezoekers een volledig ingericht gezinshuis beleven vanuit het perspectief van een vleermuis. Ook in andere buitenlandse plaatsen staan diverse omgekeerde woningen die dienen als toeristische attractie.

60.000 bezoekers
Het Maasdal wil het eigen plan gefaseerd realiseren. Eerst de omgekeerde woning, daarna het optisch bedrogmuseum en het labyrint. Onbekend is wanneer de aanleg start. Gemikt wordt op een jaarlijks bezoekersaantal van 60.000 personen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen