Overslaan en naar de inhoud gaan

Horst heeft luisterend oor voor klachten geluidsoverlast

Geplaatst opdinsdag 30 augustus 2016 - 17:26

Meters gaan op het Wilhelminaplein in Horst vastleggen hoeveel geluid evenementen daar maken.

De gemeente Horst aan de Maas heeft de geluidsmeters besteld en wil ze plaatsen voor de start van de najaarskermis op 17 september.

Klagers
Naar aanleiding van klachten van omwonenden over geluidsoverlast op het plein wil de gemeente de situatie ter plekke onderzoeken. Alle 21 huishoudens in het appartementencomplex De Smidse ervaren "structureel en overmatig geluidshinder in de weekeinden en tijdens evenementen op het Wilhelminaplein."

Braaksel
Dit schrijven de bewoners van het achter het plein gelegen De Smidse in een brief aan het college van B & W en de gemeenteraad. Volgens de omwonenden worden
geluidsnormen regelmatig overschreden en komt het voor dat de omgeving van het complex bezaaid ligt met glaswerk en braaksel. Volgens voorzitter van het bewonerscomité Jan Leunissen is de hinder sinds de ingebruikname van het complex zes jaar geleden fors toegenomen.

Wildplassen
De bewoners eisen dat de gemeente Horst aan de Maas strenger gaat toezien op de
geluidsnormen en de overlast in de omgeving beperkt. De gemeente laat de situatie wat betreft geluid eerst in kaart brengen. BVolgens Horst aan de Maas heeft de politie afgelopen jaar acties uitgevoerd om wildplassen te verminderen. Zo zijn meerdere bekeuringen uitgedeeld. De gemeente onderzoekt nog of het mogelijk is tijdens evenementen op het Wilhelminaplein een vaste toiletvoorziening te plaatsen.

Op 20 september spreekt Leunissen in bijzijn van alle bewoners van het complex de gemeenteraad van Horst aan de Maas toe over de kwestie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Massaal wildplassen tegen gemeentehuis Horst
Rapport: 'Overlast goederentreinen in Horst-America'
Permanente geluidsmeters op Wilhelminaplein Horst
Kasteelpark Ter Horst dicht voor auto’s
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen