Overslaan en naar de inhoud gaan

Horst aan de Maas wil nieuw zwembad

Geplaatst opdinsdag 9 januari 2018 - 20:58

Als het aan het gemeentebestuur van Horst aan de Maas ligt komt er een nieuw zwembad naast de A73.

Er is al langer discussie in de gemeente of er een nieuw bad moet komen en waar die dan moet komen.

Zwembad De Berkel
De gemeente sprak zich al eerder uit voor nieuwbouw in het gebied Afslag 10 naast de A73 waar ook andere sportfaciliteiten zijn gevestigd. Een actiegroep maakte zich echter sterk voor behoud van het huidige bad 'De Berkel'. Zij vreesden bij de nieuwbouw-optie voor 'een verschaald bad buiten het centrum'. Daarop is extra onderzoek gedaan.

Beste optie
Volgens het college kost het in stand houden van het oude bad bijna net zo veel als het bouwen van een nieuw zwembad. Bovendien kan nieuwbouw veel langer mee.

50-meterbad
Tot 2015 liepen er gesprekken voor een regionaal bad samen met Venlo op het voormalige Floriadeterrein. Daarin was onder meer een 50-meterbad voorzien. Volgens wethouder Birgit op de Laak van Horst aan de Maas was dit plan echter niet levensvatbaar.

De gemeenteraad is nu aan zet. Die mag in februari een principe-besluit nemen over nieuwbouw of behoud.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen