Overslaan en naar de inhoud gaan

Horst aan de Maas wil nieuw zwembad

Geplaatst opdinsdag 9 januari 2018 - 20:58

Als het aan het gemeentebestuur van Horst aan de Maas ligt komt er een nieuw zwembad naast de A73.

Er is al langer discussie in de gemeente of er een nieuw bad moet komen en waar die dan moet komen.

Zwembad De Berkel
De gemeente sprak zich al eerder uit voor nieuwbouw in het gebied Afslag 10 naast de A73 waar ook andere sportfaciliteiten zijn gevestigd. Een actiegroep maakte zich echter sterk voor behoud van het huidige bad 'De Berkel'. Zij vreesden bij de nieuwbouw-optie voor 'een verschaald bad buiten het centrum'. Daarop is extra onderzoek gedaan.

Beste optie
Volgens het college kost het in stand houden van het oude bad bijna net zo veel als het bouwen van een nieuw zwembad. Bovendien kan nieuwbouw veel langer mee.

50-meterbad
Tot 2015 liepen er gesprekken voor een regionaal bad samen met Venlo op het voormalige Floriadeterrein. Daarin was onder meer een 50-meterbad voorzien. Volgens wethouder Birgit op de Laak van Horst aan de Maas was dit plan echter niet levensvatbaar.

De gemeenteraad is nu aan zet. Die mag in februari een principe-besluit nemen over nieuwbouw of behoud.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen